Λέσβος: Καταγγελία - σοκ για παιδόφιλο ιεροψάλτη

Σοκαρισμένη είναι η μικρή κοινωνία χωριού της Λέσβου, όπου ένας ιεροψάλτης κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ένα κοριτσάκι, ηλικίας μόλις εννέα ετών, δελεάζοντάς το με μικροδωράκια! Σύμφωνα με την καταγγελία των γονιών του κοριτσιού, ο κατηγορούμενος πλησίασε τη μικρούλα στην οποία πρόσφερε ζαχαρωτά και κούκλες και αφού την απομόνωσε σε μοναχικό σημείο, ασέλγησε σε βάρος της. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το κοριτσάκι πήγε κλαίγοντας στο σπίτι του και αφού τρομαγμένο παρακάλεσε τους γονείς του να μην το μαλώσουν, τους είπε τι ακριβώς είχε ζήσει στα χέρια του ιεροψάλτη. Αναυδος και ταυτόχρονα εξοργισμένος, ο πατέρας της εννιάχρονης βγήκε από το σπίτι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να ψάχνει τον φερόμενο ως δράστη, τον οποίο σκόπευε να χτυπήσει με ένα σιδερένιο λοστό που κρατούσε κι έπειτα να τον παραδώσει στην Αστυνομία!

Οταν τον είδαν οι συγχωριανοί του, προσπάθησαν να τον καλμάρουν και τελικά -με τα πολλά- τα κατάφεραν. Ετσι, ο ίδιος και η σύζυγός του κατέφυγαν στην Αστυνομία, όπου κατήγγειλαν το περιστατικό. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, όπου με τη βοήθεια παιδοψυχολόγου η μικρούλα κατέθεσε την περιπέτεια που έζησε.

Εξέταση

Κατόπιν διατάχθηκε ιατροδικαστική εξέταση στο κορμάκι της, προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχει υποστεί βιασμό ή άλλου είδους κακοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι το κοριτσάκι μίλησε στους γονείς του πέντε μέρες αφότου συνέβη το περιστατικό, ενδεχομένως να αποτελέσει εμπόδιο για την εξαγωγή σαφούς συμπεράσματος, αφού θα είναι δύσκολο να φανούν σημάδια κακοποίησης. Πάντως, όταν ο ιατροδικαστής παραδώσει το πόρισμά του, η Εισαγγελία θα απαγγείλει τις ανάλογες κατηγορίες.
Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι του χωριού φαίνεται να γνωρίζουν για δύο ακόμη κοριτσάκια στα οποία λέγεται ότι ασέλγησε ο φερόμενος ως δράστης. Οι γονείς τους όμως, προφανώς για να αποφύγουν το διασυρμό των παιδιών τους και των οικογενειών τους, δεν προχώρησαν σε σχετικές καταγγελίες στην Αστυνομία. Εξάλλου, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε απασχολήσει και πιο παλιά τη Δικαιοσύνη, όταν είχε κακοποιήσει βάναυσα κάποια ζώα και είχε μηνυθεί...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα