Βοήθεια στον 3χρονο που έχασε το χέρι του στο πλυντήριο

Συγκινητική είναι η συμπαράσταση ενός ολόκληρου χωριού στη Θεσπρωτία προς την οικογένεια του τρίχρονου Αλτέο Μπίλα, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο ακρωτηριάστηκε, όταν έβαλε το χέρι του μέσα στο πλυντήριο της γιαγιάς του, την ώρα που ήταν σε λειτουργία.

Οι κάτοικοι στα Σύβοτα έχουν συσπειρωθεί προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 20.000 ευρώ, όσο θα στοιχίσει το τεχνητό μέλος που θα υποκαταστήσει το κομμένο χεράκι του τρίχρονου αγοριού. Πρώτος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια ο 80χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βασίλης Λέττας, ο οποίος είναι γείτονας της οικογένειας από την Αλβανία και συγκινήθηκε βαθιά από το δράμα του μικρού Αλτέο. Ακολούθησε μια τεράστια «εκστρατεία αγάπης» που εξαπλώθηκε και στο διαδίκτυο, με πολύ θερμή ανταπόκριση.

Η ιστορία του τρίχρονου Αλτέο Μπίλα είχε προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση. Οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να συγκολλήσουν το ακρωτηριασμένο μέλος. Υστερα από πολύωρα χειρουργεία όλα έδειχναν ότι το χεράκι του παιδιού σώθηκε, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι ήλπιζαν και το τρίχρονο αγγελούδι έχασε μια για πάντα την ευκαιρία για μια φυσιολογική ζωή. Ακριβώς ένα μήνα μετά ο μικρός Αλτέο έχει επιστρέψει στη θαλπωρή του σπιτιού του, όμως οι «πληγές» στην ψυχούλα του δεν έχουν κλείσει.

«Οταν πήγα προχθές να δω τον Αλτέο και να του πάω παιχνίδια, μου είπε: «Παππού, γιατί είναι έτσι το άλλο χεράκι μου»; Η κουβέντα του πλήγωσε την ραγισμένη μου καρδιά και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου» λέει στην «Espresso» ο κ. Λέττας και ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας.

Τον γλίτωσε η γιαγιά

«Το παιδί και τα ξαδερφάκια του έπαιζαν στη βεράντα. Εκεί ήταν ένα πλυντήριο που δούλευε. Κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα, λόγω βλάβης της ασφάλειας, και πετάχτηκαν έξω τα ρούχα. Ο Αλτέο πήγε να τα ξαναβάλει μέσα και τότε έγινε το κακό. Το πλυντήριο, που ήταν σε λειτουργία, τράβηξε το χέρι του και το έκοψε μέχρι το μπράτσο. Αν δεν επενέβαινε η γιαγιά του, θα τον ρουφούσε όλον μέσα!» θυμάται συγκινημένος ο 80χρονος και συνεχίζει:

«Δύο γείτονες αστυνομικοί έτρεξαν αμέσως, πήραν αγκαλιά το παιδί που ήταν πλημμυρισμένο στο αίμα και το πήγαν στον ιδιωτικό γιατρό του χωριού. Εκείνος σταμάτησε την αιμορραγία και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ έβαλε στον πάγο το κομμένο χέρι. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα πάλεψαν για δύο εικοσιτετράωρα να συγκολλήσουν το χέρι, όμως στο τέλος το ακρωτηριασμένο μέλος "κατέρρευσε" και ο Αλτέο έχασε το χεράκι του».

Ο κ. Λέττας καταλήγει πως είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούν τα χρήματα για την αγορά του πρόσθετου μέλους που θα δώσει ελπίδα στο μικρό αγόρι, συμπληρώνοντας ότι οι γονείς του -ο πατέρας ψήνει και πουλάει καλαμπόκια και η μητέρα εργάζεται περιστασιακά σε καφετέρια- δύσκολα τα φέρνουν βόλτα.

*Για όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 660 112 79 85 672.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα