Προφυλακίστηκε ο κάπτεν Τζορτζ

Νέο κύκλο συλλήψεων για την υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή στην Ελευσίνα με το πλοίο «NOOR ONE» σηματοδοτεί η προφυλάκιση του αρχικαπετάνιου πετρελαϊκής εταιρίας, ο οποίος περιγράφεται στη δικογραφία ως «κάπτεν Τζορτζ», ύστερα από νέα στοιχεία που ανακάλυψαν οι δικαστικές Αρχές του Πειραιά! Ο 62χρονος προφυλακισθείς Γ.Μ. διατηρεί εταιρία τροφοδοσίας πλοίων και συνεργάζεται με Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή.

Τα ναρκωτικά είχαν εντοπιστεί από τις λιμενικές Αρχές σε αποθήκες στο Κορωπί και σε βίλα στη Φιλοθέη. Για την υπόθεση έχουν ήδη κατηγορηθεί Ελληνες επιχειρηματίες, Ινδοί μέλη του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου, Αλβανοί, Ιρανοί και Τούρκοι μεσάζοντες, ενώ έχουν εντοπιστεί και νέοι συνεργοί στο Βέλγιο!

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει πλήρως σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» στις 2 Ιουλίου, στο οποίο γινόταν λόγος για την εμπλοκή του «κάπτεν Τζορτζ» στην υπόθεση μεταφοράς των φορτίων με την ηρωίνη στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο ανακριτής κάλεσε χθες τον «κάπτεν Τζορτζ» προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, καθώς το όνομά του έχει εμπλακεί στην υπόθεση από την κατάθεση που είχε δώσει στις λιμενικές Αρχές ο Ινδός καπετάνιος του «NOOR ONE»τον Ιούλιο. Ετσι, ο Γ.Μ. πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, χωρίς να συνοδεύεται από δικηγόρο, και έπειτα από λίγη ώρα άκουσε έκπληκτος τον ανακριτή να του ανακοινώνει την προφυλάκισή του!

Η φερόμενη εμπλοκή του συγκεκριμένου προσώπου στην υπόθεση των δύο τόνων ηρωίνης ξεκινά από την κατάθεση του καπετάνιου του «NOOR ONE», ο οποίος είχε πει ότι ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν «...επικοινώνησε μαζί μου ο "κάπτεν Τζορτζ" στο δορυφορικό τηλέφωνο και μου είπε πως ένας άνθρωπός του θα μεταφέρει με λάντζα και θα φορτώσει στο πλοίο κάποια πράγματα τα οποία του ανήκουν και θα στείλει άνθρωπο να τα παραλάβει από τον τελικό προορισμό του καραβιού».

Από τις έρευνες που είχαν πραγματοποιήσει τότε λιμενικοί και Αμερικανοί ομοσπονδιακοί πράκτορες είχε διαπιστωθεί ότι πράγματι η ηρωίνη φορτώθηκε ανοιχτά του Ομάν από λάντζα, στην οποία επέβαινε ένας Ιρανός πρώην ναυτικός.

Μάλιστα ο Ινδός καπετάνιος του «NOOR ONE» λέει στην κατάθεσή του ότι ο «κάπτεν Τζορτζ» -επίσης με κλήση στο δορυφορικό τηλέφωνο- άλλαξε το δρομολόγιο του βαποριού, λέγοντας στον καπετάνιο να περάσει τη Διώρυγα του Σουέζ, να κατευθυνθεί στην Ελλάδα και να «δέσει» στην Ελευσίνα.

Το όνομα του «κάπτεν Τζορτζ» άρχισε να ακούγεται την περίοδο που πλέον το ελληνοτουρκικό καρτέλ της ηρωίνης είχε εξαρθρωθεί και έπεφταν βροχή οι συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και του γνωστού εφοπλιστή, στη βίλα του οποίου στη Φιλοθέη είχαν βρεθεί 500 κιλά «λευκού θανάτου». Τότε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ουδεμία εμπλοκή έχει με τη μεταφορά του ναρκωτικού και ποτέ δεν είχε την επίμαχη επικοινωνία με τον Ινδό καπετάνιο του «NOOR ONE».

Ιδιοκτήτης εταιρίας που τροφοδοτεί τον στόλο μεγαλοεφοπλιστή

Αρχισε την καριέρα του στις θάλασσες ως καπετάνιος σε ποντοπόρα πλοία πολύ γνωστής ελληνικής εταιρίας. Μάλιστα οι συνάδελφοί του τον χαρακτήριζαν «θαλασσόλυκο», καθώς ήταν από τους καπετάνιους που δεν φοβούνταν τα «βουβά» κύματα του Ατλαντικού και τις φουσκωμένες βόρειες θάλασσες.

Οσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για έναν άνθρωπο που «έχει φάει τα χρόνια του στα πετρελαιοφόρα, τα οποία γνωρίζει σαν την παλάμη του». Οταν πια ο «κάπτεν Τζορτζ» σταμάτησε τα ταξίδια, δημιούργησε μια εταιρία τροφοδοσίας πλοίων με έδρα την Κύπρο. Βασικός πελάτης του είναι Ελληνας μεγαλοεφοπλιστής με τον οποίο φέρεται ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Επίσης, κολλητός του «κάπτεν Τζορτζ» είναι ένας άλλος στενός φίλος του Ελληνα μεγαλοεφοπλιστή, ο οποίος είναι επιχειρηματίας και διατηρεί αντιπροσωπίες αυτοκινήτων στα νότια προάστια της Αττικής. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2013 άγνωστοι στην περιοχή του Αλίμου είχαν πυροβολήσει εναντίον του συγκεκριμένου 50χρονου επιχειρηματία έξω από την αντιπροσωπία του. Ο 50χρονος, ο οποίος οπλοφορεί νόμιμα, κατάφερε να τραβήξει το πιστόλι του και να ανταποδώσει τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή και ο ίδιος να γλιτώσει τη ζωή του.

Ο «κάπτεν Τζορτζ» και ο 50χρονος επιχειρηματίας έκαναν συχνά ταξίδια στο Ντουμπάι ψάχνοντας επιχειρηματικές ευκαιρίες και διαμένοντας σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα