Το τελευταίο αντίο στην δημοσιογράφο Νίκη Τυπάλδου

«Μανούλα μου, έφυγες από τη ζωή που τόσο πολύ αγαπούσες...» Συντετριμμένη η Αννα Δρούζα αποχαιρέτησε χθες τη λατρεμένη της μητέρα Νίκη Τυπάλδου, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η γνωστή παρουσιάστρια στον επικήδειο λόγο της συγκίνησε τους πάντες με τα γλυκά της λόγια προς εκείνη. Λόγια που έβγαιναν με πολύ πόνο μέσα από την καρδιά της. «Μανούλα, λίγο πριν φύγεις μου είπες με το χαρακτηριστικό σου τρόπο ότι θα σου λείψουν τα μουτράκια μου. Κι εμένα, μανούλα, θα μου λείψουν τα πάντα από εσένα!» είπε μεταξύ των άλλων συγκρατώντας με κόπο τα δάκρυά της.

Η Αννα Δρούζα έφτασε στο Α' Νεκροταφείο, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία, μαζί με την κόρη της Αριάδνη. Εκεί την περίμεναν ο πρώην σύζυγός της Νίκος Οικονόμου και ο νυν σύντροφός της Θανάσης Λάλας. Αμέσως η μικρή συναντήθηκε με τον πατέρα της (ο οποίος έμεινε μαζί της αρκετή ώρα), ενώ η τηλεπαρουσιάστρια πήγε προς το μέρος όπου βρισκόταν ο σύντροφός της.

Στο πλευρό της τηλεπαρουσιάστριας, εκτός από την αδερφή της μητέρας της, την ετεροθαλή αδερφή της Μαρία Δρούζα και τους άλλους στενούς συγγενείς της, ήταν η τραγουδίστρια Μαρία Φαραντούρη, που είναι και νονά της Αννας. Στον επικήδειο λόγο της η Φαραντούρη θυμήθηκε πολλές στιγμές από τη ζωή της αγαπημένης της παιδικής φίλης Νίκης Τυπάλδου στα χρόνια της δικτατορίας, αλλά και μετέπειτα (η εκλιπούσα τη συνόδευε συχνά στις συναυλίες της). "Σε μία εμφάνισή μου στην Κύπρο την έπιασε οξύς πόνος στην πλάτη. Από 'κεί άρχισαν όλα...» είπε η τραγουδίστρια.

Επικήδειους εκφώνησαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, που την αποκάλεσε «επίλεκτο μέλος» και εξήρε το ταλέντο της ως δημοσιογράφου-φωτογράφου, υπενθυμίζοντας ότι είχε βραβευτεί από την Ενωση Ευρωπαίων Φωτορεπόρτερ. Μίλησαν ακόμα για εκείνη η διευθύντριια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, που αναφέρθηκε στο περίτεχνο φωτογραφικό της άλμπουμ, το οποίο είχε εκδοθεί πριν από δύο χρόνια.

Παρόντες ήταν επίσης οι πολιτικοί Τηλέμαχος Χυτήρης, Γιώργος Αλογοσκούφης, Κίμων Κουλούρης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι καλλιτέχνες Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Καραΐνδρου, Δημήτρης Κολλάτος, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, πολλοί δημοσιογράφοι, οι σύζυγοι των Νίκου Χατζηνικολάου και Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, Κρίστη Τσολακάκη και Κιμ Κίλιαν αντίστοιχα κ.ά. Μεταξύ των άλλων έστειλαν στεφάνια ο Μίκης Θεοδωράκης, οι συνάδελφοί της από την ΕΡΤ και τη «Ραδιοτηλεόραση» (όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια) και οι συνεργάτες της κόρης της στην εκπομπή «Μπορώ».

.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα