Μάνη: Η διαδρομή του θανάτου και το σημείο της δολοφονίας

Τη διαδρομή που ακολούθησαν θύτες και θύματα μέχρι το ερημικό σημείο που έγινε το άγριο διπλό έγκλημα κατέγραψε η εφημερίδα «Θάρρος», λίγο πάνω από το αραιοκατοικημένο χωριό των Αλτομυρών.

Δεν μπορεί να συλλάβει ανθρώπου νους ότι «μέσα στα άγρια μεσάνυχτα» τα δύο θύματα, ο 26χρονος Κώστας Σγούρος και ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης, ακολούθησαν με μηχανή τους δύο 18χρόνους σε ένα τόσο ερημικό σημείο και, μάλιστα, έπειτα από τόσο μεγάλη διαδρομή, είτε με την αιτιολογία να δουν κάποιο προς πώληση αυτοκίνητο είτε για να συζητήσουν την οικονομική τους διαφορά για την αγοραπωλησία προϊόντων διατροφής.

Η περιοχή τρομάζει ακόμα και ημέρα, ενώ στο σημείο είναι φανερά τα σημάδια της τραγωδίας που παίχτηκε εκεί.

Άγρια περιοχή

Σύμφωνα με τις περιγραφές των δύο 18χρονων δραστών, η πρώτη συνάντηση με τα θύματά τους έγινε στο Πάρκο του Αλμυρού. Εκεί, τους έπεισαν να τους ακολουθήσουν σε περιοχή έξω από την Καλαμάτα, προς τη Μάνη, για να δουν, δήθεν, ένα αυτοκίνητο που ήταν προς πώληση.

Τα θύματα ακολούθησαν με τη μηχανή τούς δύο νεαρούς, οι οποίοι επέβαιναν σε αγροτικό αυτοκίνητο, και «πήραν» τον κεντρικό δρόμο για τη Μάνη.

Στη διασταύρωση για Σωτηριάνικα, από τον ίδιο δρόμο που οδηγεί στην Άνω Βέργα και το «Πάρα πέντε», έστριψαν και άρχισαν να ανεβαίνουν το βουνό. Πέρασαν το χωριό Σωτηριάνικα και τη διασταύρωση για «Πάρα πέντε», μπαίνοντας σε μια ιδιαίτερα άγρια και ερημική περιοχή.

Το αίμα των θυμάτων είναι ακόμα εκεί

Έπειτα από διαδρομή τουλάχιστον μισής ώρας, στο απόλυτο σκοτάδι, λίγο πριν από το χωριό Αλτομυρά, η άσφαλτος σταματά και ακολουθεί άσχημος χωματόδρομος.

Κι όμως, τα δύο νεαρά θύματα συνέχισαν να ακολουθούν τους θύτες. Πέρασαν τα Αλτομυρά, στα οποία κατοικούν ελάχιστοι κάτοικοι, βγαίνοντας έξω από το χωριό περίπου 1 χιλιόμετρο. Σταμάτησαν, δε, στη διασταύρωση με έναν άλλο χωματόδρομο.

Εκεί κατέβηκαν και οι τέσσερις από τα οχήματά τους, είτε γιατί οι δύο δράστες σταμάτησαν είτε γιατί τα δύο θύματα αρνήθηκαν να προχωρήσουν άλλο, μη βλέποντας πουθενά το υποτιθέμενο αυτοκίνητο.

Στο σημείο εκείνο, τι ακριβώς συνέβη γνωρίζουν μόνο οι θύτες και τα θύματα, ενώ είναι γεμάτο σημάδια της διπλής δολοφονίας. Το αίμα των θυμάτων από τους απανωτούς πυροβολισμούς που δέχτηκαν είναι ακόμα εκεί, ενώ τα λάστιχα του αγροτικού έχουν «γράψει» στο χωματόδρομο.

Στην άκρη του δρόμου αρχίζει η πλαγιά όπου, όπως είπαν οι δύο 18χρονοι, επιχείρησαν αρχικά να πετάξουν τα δύο άψυχα σώματα, αλλά δεν κατάφεραν να μεταφέρουν τον Γιάννη Κομμάτη, από τον οποίο ξεκίνησαν.

Παράλληλα, στο σημείο εκείνο τα πτώματα των νεαρών αντρών δε θα μπορούσαν να κρυφτούν εύκολα, καθώς ούτε μεγάλη κλίση είχε το έδαφος ούτε πυκνή βλάστηση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα