Ληστεία "α λα Μαζιώτη" με όμηρο στο Δίστομο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της χθεσινής κινηματογραφικής ληστείας σε τράπεζα του Διστόμου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ληστεία στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο έχει δράσει κατά το παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις ο Νίκος Μαζιώτης και η «ομάδα» του. Η ληστεία μοιάζει με αυτήν προ διετίας στις Σπέτσες. Τότε, τρεις άντρες και μια γυναίκα κρατώντας όπλα ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν χρηματικό ποσό που άγγιζε το μισό εκατομμύριο ευρώ. Στη συνέχεια, έχοντας ως «ασπίδα» υπαλλήλους διέφυγαν από το νησί με ταχύπλοο, όπως και στη ληστεία στο Δίστομο.

Το χρονικό της ληστείας και της διαφυγής των δραστών

Οι τρεις ληστές μπήκαν μεταμφιεσμένοι χθες το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Με την απειλή όπλων έφτασαν στην τράπεζα την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων και παρέμειναν μέσα σε αυτήν περίπου είκοσι λεπτά μέχρις ότου να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια.

Κατέφεραν και άρπαξαν 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί και ως όμηρο τον ταμεία της τράπεζας.

Αμέσως επιβιβάστηκαν στο τζιπ που είχαν απέξω σταθμευμένο και κατευθύνθηκαν στην παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας που τους περίμενε ένας συνεργός τους με φουσκωτό σκάφος. Πριν φύγουν, έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο.


Αφου επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό, διέσχισαν τον Κορινθιακό κόλπο και κατευθύνθηκαν προς το Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Λίγο πριν βγουν στη στεριά «πέταξαν» στη θάλασσα τον ταμεία της τράπεζας ο οποίος βγήκε στην ακτή κολυμπώντας.



Το σκάφος που εγκατέλειψαν :



Από εκείνο το σημείο τα ίχνη τους αγνοούνται. Η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλά σημεία της Κορινθίας, της Πάτρας, της Αργολίδας και της Βοιωτίας και ελέγχει κάθε ύποπτο όχημα.

Μάρτυρες αναφέρουν ότι από το σημείο που άφησαν το ταχύπλοο οι δράστες διέφυγαν με δύο τζιπ προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το κατάστημα της τράπεζας που έγινε η ληστεία:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα