Ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας με όμηρο

Άρωμα τρομοκρατίας από την ένοπλη ληστεία στο Δίστομο Βοιωτίας.

Τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Εθνικής στην παραλία Διστόμου

Φεύγοντας πήραν όμηρο τον ταμία της τράπεζας
Εκατέλειψαν κι έκαψαν το αυτοκίνητο διαφυγής στην παραλία Ποταμός και διέφυγαν πιθανόν με φουσκωτό
Στις έρευνες παίρνει μέρος η αντιτομοκρατική υπηρεσία

Έκαψαν το Ι.Χ. και επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αδίστακτων ληστών, οι οποίοι εισέβαλαν το μεσημέρι της Παρασκευής μέσα σε τράπεζα στη Βοιωτία και στη συνέχεια διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους και έναν εργαζόμενο ως όμηρο, έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τρεις αγνώστους, οι οποίοι κρατούσαν καλάσνικοφ και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες. Οι θρασύτατοι δράστες μπήκαν λίγο πριν από τις 14.30 το μεσημέρι σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Αφού άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ, πήραν μαζί τους έναν υπάλληλο της τράπεζας και επιβιβάστηκαν σ' ένα ασημί RAV, με το οποίο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο όμηρος εργάζεται ως ταμίας στην τράπεζα και είναι 35 ετών.

Το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε καμένο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, περίπου 4 χλμ. από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Τα ίχνη του υπαλλήλου παραμένουν άφαντα. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι ληστές να χρησιμοποίησαν φουσκωτό σκάφος για τη διαφυγή τους, ενώ είναι ξεκάθαρο πως έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι τεράστια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής. Αστυνομικές δυνάμεις από τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και τη Φωκίδα έχουν ενεργοποιηθεί και ήδη μπλόκα με πάνοπλους αστυνομικούς έχουν στηθεί στην ευρύτερη περιοχή. Οι έλεγχοι σε διερχόμενα αυτοκίνητα είναι συνεχείς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα