Μάνη: Συγκλονίζουν οι ομολογίες των δραστών του διπλού φονικού

Αναβολικά σκευάσματα αξίας 800 ευρώ ήταν το κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία στη Μεσσηνία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Δράστες φέρονται δυο παιδιά ηλικίας μόλις 18 ετών που με τρόπο στυγερό εκτέλεσαν πισώπλατα τους δυο νεαρούς που φέρονται ως οι προμηθευτές των φαρμακευτικών ουσιών.

Οι δυο 18χρονοι θα απολογηθούν την προσεχή Δευτέρα, καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον Ανακριτή Καλαμάτας, στον οποίο οδηγήθηκαν χθες. Το κατηγορητήριο που απήγγειλε σε βάρος τους ο Εισαγγελέας Καλαμάτας είναι βαρύ. Ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία για την εξιχνίαση της υπόθεσης συγκλονίζουν, αφού τα δύο νέα παιδιά ηλικίας, μόλις 18 ετών, «γάζωσαν» με μία καραμπίνα τους δύο φίλους ηλικίας 25 και 26 ετών και στη συνέχεια έριξαν τις σορούς τους σε μία χαράδρα για να εξαφανίσουν τα ίχνη του διπλού εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία όλα έγιναν για μόλις 800 ευρώ, που αντιστοιχούσαν σε μία παραγγελία αναβολικών η οποία δεν παραδόθηκε ποτέ.

Ο ένας εκ των δύο 18χρονων δραστών συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια ομολόγησε τη συμμετοχή του, ενώ ο δεύτερος δράστης παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.

Και οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν στους αστυνομικούς, ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν τα θύματα κι ότι είχαν πάρει μαζί στο ραντεβού την καραμπίνα, επειδή φοβόντουσαν τον 26χρονο.

Το κουβάρι της εξιχνίασης της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του 26χρονου, δελτία παραγγελιών αναβολικών, αλλά και κλήσεις των δραστών στο κινητό του τηλέφωνο, λίγη ώρα πριν το ραντεβού θανάτου.

Το χρονικό

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, ο 25χρονος και ο 26χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα πήγαν στην Μικρά Μαντίνεια, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα. Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με αγροτικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, με το πρόσχημα να επιδείξει στα θύματα αυτοκίνητο που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών - Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

Ακολούθως, οι δύο δράστες, μετέφεραν με το αγροτικό τα πτώματα των δύο φίλων στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα, ενώ την μηχανή τους, η οποία επίσης εντοπίστηκε, την μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο φίλων κι από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, βρέθηκαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.

Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό αυτοκίνητο, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο στιλέτο, δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45mm, φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και 6,5 γραμμάρια χασίς. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν ακόμα δύο τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.

Οργή στην οικογένεια του Κ.Σγουρού

Λίγα λεπτά πριν τις 4 χθες το απόγευμα αυτοκινητοπομπή που στην κορυφή βρισκόταν το φέρετρο του Κώστα Σγούρου πέρασε έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε με πρωτοβουλία της οικογένειας ώστε να συνοδεύσουν σαν σε γάμο το δικό τους άνθρωπο. Όταν η πομπή βρισκόταν μπροστά στο κτίριο που κρατούνται οι δύο 18χρονοι, ο αδερφός του άτυχου Κ.Σγούρου κατέβηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε και φώναξε κατά των 18χρονων.


Real.gr ΕΛ.ΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ από realmedialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα