Μάνη: Δεν θέλαμε να σκοτώσουμε. Μόνο να τους τρομάξουμε

Ολοκληρώθηκε η προανάκριση για το διπλό φονικό στη δυτική Μάνη και οι δυο δράστες που είναι μόλις λίγους μήνες άνω των 18 χρόνων θα προσαχθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας. Την ίδια ώρα, γύρω στις 6 μμ, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Ο ένας από τους δράστες, που συνελήφθη χθες Τετάρτη, περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του ήταν αυτός που σκότωσε τον 25χρονο Κώστα Σγούρο και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη, με ένα δίκαννο που είχε πάρει από το σπίτι του επειδή φοβόντουσαν τα ιδιαίτερα σωματώδη θύματα.

Ωστόσο, ο δεύτερος εκ των δραστών που παραδόθηκε τα ξημερώματα συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του Γιώργο Ράλλη, ρίχνει τα βάρη για τη δολοφονία στον άλλον.

Τι είπαν οι δράστες στην απολογία τους

Όπως προκύπτει από τις απολογίες και των δυο, ο άτυχος δεκανέας Γιάννης Κομμάτης ήταν «παράπλευρη απώλεια»!

Οι δολοφόνοι δεν είχαν διαφορές μαζί του, αλλά μόνο με τον Κώστα Σγούρο στον οποίο είχαν δώσει χρήματα για αναβολικά, αλλά δεν τους τα παρέδωσε. Τα θύματα παρασύρθηκαν στο ραντεβού του θανάτου με το πρόσχημα της πώλησης ενός γρήγορου αυτοκινήτου και ο 26χρονος bodybuilder και σύμβουλος διατροφής είχε ζητήσει από τον στρατιωτικό να τον συνοδεύσει για να ελέγξει το όχημα, επειδή είχε σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων.

Η συνάντηση κατέληξε σε καυγά και ο Σγούρος χαστούκισε τον έναν από τους νεαρούς, που σήκωσε αμέσως το δίκαννο σημαδεύοντάς τον. Μόλις το είδαν, οι δυο bodybuilder προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά ο δράστης τους καταδίωξε και τους πυροβόλησε πισώπλατα σχεδόν εξ' επαφής.

Ξαναγέμισε το όπλο και συνέχισε να πυροβολεί τραυματίζοντάς τους και υποχρεώνοντας να πέσουν στα γόνατα. Τότε, τους έριξε τις χαριστικές βολές στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Τα τραύματα που έφεραν τα δυο θύματα δεν προέρχονται από χτυπήματα, όπως φαινόταν αρχικά, αλλά από το έδαφος καθώς οι δυο νεαροί δολοφόνοι έσερναν τις σορούς τους για να τις φορτώσουν στο αγροτικό φορτηγάκι του ενός. Μάλιστα, επειδή το όχημα δεν είχε πόρτα και τα πτώματα γλιστρούσαν κατά τη μεταφορά τους στο σημείο όπου τα πέταξαν, οι δράστες τα έδεσαν με σχοινιά.

Ο ρόλος του αυτόπτη μάρτυρα

Το κόκκινο φορτηγάκι είδε να κινείται στην περιοχή ένας αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να συγκρατήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που έκαναν επιτόπια έρευνα μετά την αποκάλυψη του διπλού εγκλήματος. Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένα χωρίς πίσω πόρτα κι έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν εύκολα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του που αποκάλυψε ότι το χρησιμοποιούσε ο γιος της!

Αρχικά, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με την παρουσία του, αλλά προδόθηκε από την τελευταία κλήση στο κινητό του Σγούρου που, όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει από κινητό το οποίο είχε αγοραστεί στο όνομα της γιαγιάς του. Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη συμμετοχή του στο αιματηρό περιστατικό, όχι όμως και τη δολοφονία των δυο φίλων.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα