Η στιγμή της δολοφονίας του 2ου αφροαμερικανού στο Μιζούρι

Στη δημοσιότητα δόθηκε σοκαριστικό  βίντεο με τους αστυνομικούς να  πυροβολούν τον 25χρονο Καζίμ Πάουελ, τον δεύτερο Αφροαμερικανό που έχασε τη ζωή του  λιγότερο από δύο εβδομάδες στο Μιζούρι.

Ένας κάτοικος της περιοχής κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου το φρικιαστικό περιστατικό ενώ πρόκειται για τον δεύτερο Αφροαμερικανό που έχασε τη ζωή του μέσα σε 10 ημέρες στο Μιζούρι.

 


Η στιγμή που οι αστυνομικοί εκτελούν τον... από fon1972

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο 25χρονος περπατά νευρικά στο πεζοδρόμιο. Το ένα χέρι του το έχει στην τσέπη της μπλούζας, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν κρατά κάποιο όπλο, αν και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κρατούσε μαχαίρι.

Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα περιπολικό και δύο αστυνομικοί καλούν τον Πάουελ να μείνει ακίνητος. Ο 25χρονος αρχίζει να φωνάζει «σκοτώστε με» και τη στιγμή που κάνει κίνηση προς τους αστυνομικούς εκείνοι ανοίγουν πυρ. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον Πάουελ 12 φορές,  ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.

Επικρατεί ένας πανικός με τους περιστατικούς να ουρλιάζουν ενώ ακούγεται μια φωνή να λέει: «Τον σκότωσαν, θα μπορούσαν να του είχαν ρίξει με teaser» ενώ στο σημείο φτάνουν και άλλοι αστυνομικοί που απομακρύνουν τους αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το θύμα «είχε προκλητική συμπεριφορά» και γι' αυτό οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.


Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα