Τι είπε στην απολογία του ο παιδοκτόνος

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αποφασίστηκε η προφυλάκιση του πατέρα που ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου σκότωσε
και στην συνέχεια έκαψε τον 39χρονο γιο του. Η μητέρα του θύματος αφέθηκε ελέυθερη με εγγύηση 6.000 ευρώ

Στην απολογία του ο παιδοκτόνος είπε: «Είμαι συγκλονισμένος από τις άνω πράξεις που όπως και από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκα μόνος μου εκτέλεσα και δεν είμαι καθόλου περήφανος αλλά αισθάνομαι ντροπή και οδύνη, τις οποίες μεγεθύνει το γεγονός ότι στην απολογία μου είμαι αναγκασμένος να αναφέρω τις συμπεριφορές του γιου μου που με πίκραναν και με τρομοκράτησαν τόσο ώστε να με οδηγήσουν σε αυτήν την πράξη απελπισίας για την οποία σήμερα καλούμαι να λογοδοτήσω.

Επίσης, φέρω και την ευθύνη να αποκαταστήσω και τη θέση των συγκατηγορούμενών μου, οι οποίοι κατέστησαν αδίκως κατηγορούμενοι εξαιτίας της δικής μου απερίσκεπτης συμπεριφοράς, ενώ οι πράξεις που τους αποδίδονται αφορούν αποκλειστικώς και μόνον εμένα»
.

Νωρίτερα, η μητέρα του άτυχου 39χρονου αποποιήθηκε όλες τις κατηγορίες που της καταλογίζονται, καθώς κατά την απολογία της στον ανακριτή Ναυπλίου, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τη δολοφονία. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο γιος της ασκούσε βία τόσο στην ίδια, όσο και στον σύζυγό της.

Ο συνήγορος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε ότι ο δράστης είχε πρόσφατα ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα, όπου συνδικαιούχος ήταν ο γιος του. «Άρα, δεν ισχύει το γεγονός ότι ο πατέρας σχεδίαζε από το Πάσχα τη δολοφονία του γιου του. Αυτό είναι ένα ατράνταχτο στοιχείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΓΙΑ από realmedialive

Τεταμένη η ατμόσφαιρα

Επεισόδια έγιναν κατά την διάρκεια προσαγωγής στον ανακριτή Ναυπλίου των γονιών από το Άστρος που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 39χρονου γιου τους, σύμφωνα με το parapolitikaargolida.gr.

Φραστική επίθεση δέχθηκαν, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Ναυπλίου, οι γονείς του θύματος, αλλά και ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση των γονέων της δολοφονίας, από την αρραβωνιαστικιά του 39χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις απολογίες τους ελεύθεροι αφέθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι υπόλοιποι τρεις που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του 39χρονου, ενώ για τον 71χρονο αδελφό του δράστη που βοήθησε στην μεταφορά του πτώματος από το σημείο της δολοφονίας ως το σημείο που του έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη του εγκλήματος, του επεβλήθη χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου, στο Άστρος, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο πατέρας μετά από φραστικό επεισόδιο με τον γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα) με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αστυνομία, «με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία.


Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριλήφθησαν στη σχετική δικογραφία».

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα