Ψάχνουν τους δράστες του διπλού φονικού - Νέα στοιχεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου από την Καλαμάτα και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί το βράδυ της Τρίτης.

Τα πτώματα των δύο νεαρών εντοπίστηκαν από άνδρες της ΕΜΑΚ σε χαράδρα στη δυτική Μάνη και έφεραν τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο κεφάλι και το σώμα. Πρόκειται για μια δύσβατη περιοχή, γεμάτη απόκρημνα βράχια, που δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση ανάσυρσης. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν πως το φονικό έγινε σε διαφορετικό σημείο, με τους δράστες να μεταφέρουν στη συνέχεια τα πτώματα μέσα στη χαράδρα. Παράλληλα, αξιωματικοί που συμμετέχουν στην έρευνα ανέφεραν με κάθε επιφύλαξη ότι ο/οι δράστες πιθανόν να γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή.

Από τη μεριά του, ο ιατροδικαστής, ο οποίος και ήταν παρών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την ανάσυρση των νεκρών, εκτιμά πως «τα τραύματά τους φαίνεται να προέρχονται από κυνηγετική καραμπίνα». Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως τα θύματα δέχτηκαν τα πυρά από κοντινή απόσταση. Η νεκροψία, που αναμένεται να γίνει στο Ναύπλιο, θα δώσει απαντήσεις σε σειρά σημαντικών ερωτημάτων. Ήδη έχει διαπιστωθεί πως τα θύματα ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν γίνει ορισμένες προσαγωγές ατόμων, για να εξεταστεί αν εμπλέκονται στον φόνο. Στην Καλαμάτα βρίσκεται και κλιμάκιο από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, προκειμένου να συμβάλει στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η αναχώρηση και η δήλωση της εξαφάνισης

Οι δύο άνδρες είχαν γνωστοποιήσει στο φιλικό τους περιβάλλον λίγο πριν από τη 01.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ότι έχουν μια δουλειά και ότι πρέπει να δώσουν το παρών σε μια συνάντηση. Ωστόσο, δεν επέστρεψαν ποτέ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει δήλωση εξαφάνισης από συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο αδελφός του νεκρού Κωνσταντίνου Σγούρου, Ιωάννης Σγούρος, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι το θύμα δεν χρωστούσε σε κανέναν και ότι δεν είχε προστριβές με τρίτους. Παράλληλα, υποστήριξε πως όσα ακούγονται για τα τατουάζ του αδελφού του δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως είπε: «Κινητοποιήθηκαν οι πάντες μόλις δηλώσαμε την εξαφάνιση, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ώρες να βρουν τα παιδιά εκεί που τα είχαν αφήσει. Θέλω επίσης να αναφερθώ και σε αυτά που γράφονται για τον αδελφό μου λόγω των φωτογραφιών που έχουν δημοσιευτεί και φαίνονται κάποια τατουάζ. Ο αδελφός μου ήταν λάτρης της αρχαίας Ελλάδος και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ό,τι τατουάζ είχε στο κορμί του ήταν αρχαίο ελληνικό σύμβολο. Το κορμί του ήθελε να έχει όλα αυτά τα σύμβολα επάνω. Δεν ήταν γραμμένος σε καμία οργάνωση, σε καμία πολιτική οργάνωση. Ήταν αθλητής και ακολουθούσε πάντα προγράμματα διατροφής. Δεν χρωστούσε σε κανέναν και δεν είχε δημιουργήσει ποτέ προστριβές με κανέναν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα