Στο έλεος της φωτιάς η Ρόδος

Διαστάσεις άρχισε να παίρνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή ανάμεσα στον Άγιο Σουλά και τη Διμυλιά της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκαν ενισχύσεις με εναέρια μέσα και συγκεκριμένα δύο Kαναντέρ, ακριβώς διότι η περιοχή είναι δύσβατη και τα οχήματα της πυροσβεστικής δυσκολεύονται να πλησιάσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πάλλας που βρίσκεται επί τόπου, χαρακτήρισε την έκταση της πυρκαγιάς ιδιαίτερα επικίνδυνη και διευκρίνισε ότι η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.

Επί τόπου βρίσκονται μηχανήματα που ανοίγουν μέσα στο δάσος δρόμους ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν το χώρο της φωτιάς.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κηρύχθηκε γενική επιφυλακή και όλοι οι πυροσβέστες βρίσκονται στις θέσεις τους.

Αυτό το οποίο ανησυχεί τις αρχές είναι ότι τα αεροσκάφη θα πρέπει να διασχίσουν ολόκληρο το Αιγαίο, προκειμένου να φθάσουν μέχρι τη Ρόδο, ωστόσο, το «παράθυρο» για να επιχειρήσουν θα είναι μικρό καθώς μετά τις 8 το βράδυ θα δύσει ο ήλιος, επομένως τα canadair υποχρεωτικά θα καθηλωθούν στο έδαφος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα