Η ιστορία της 42χρονης που πάλεψε κι έχασε ... Αντίο Ζωή ...

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αννα Βίσση, καθώς χθες μάζεψε τα κομμάτια της ψυχής και της καρδιάς της και αποχαιρέτησε μια για πάντα τη... Ζωή! Τη 42χρονη φανατική θαυμάστριά της Ζωή Παπαποστόλου. Το κορίτσι που πριν από σχεδόν 18 χρόνια τής ζήτησε να γράψει και να τραγουδήσει ένα τραγούδι για την κολλητή της φίλη, την Ελένη, που μόλις είχε φύγει από τη ζωή. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά ο Νίκος Καρβέλας έγραψε το γνωστό τραγούδι «Ελένη - Εκεί που πας κοίτα να είσαι ευτυχισμένη», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο.

Η άτυχη Ζωή Παπαποστόλου, το χαμογελαστό κορίτσι που λάτρευε την Αννα Βίσση, πάλεψε γενναία με την αρρώστια της για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Τα ξημερώματα της Τρίτης έφυγε για το μακρινό και δίχως γυρισμό ταξίδι, για να συναντήσει και πάλι από κοντά την Ελένη.

Και τα δύο κορίτσια έπασχαν από θαλασσαιμία, τη γνωστή σε όλους μας μεσογειακή αναιμία. Η Ελένη «έφυγε» το 1995 και τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης «έφυγε» και η Ζωή. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς είχε πάθει λοιμώξεις στο αίμα και το αναπνευστικό. Η οικογένειά της όλες αυτές τις ημέρες έκανε έκκληση για αίμα, αλλά, παρά τη μεγάλη ανταπόκριση, η Ζωή δεν άντεξε...

Η είδηση του θανάτου της βύθισε στη θλίψη όλους όσοι τη γνώριζαν. Την οικογένειά της, συγγενείς, φίλους, αλλά και την αγαπημένη της τραγουδίστρια, την Αννα Βίσση. Τον άνθρωπο, που, όπως έλεγε η Ζωή, της έδινε δύναμη, αλλά αποτελούσε ταυτόχρονα και τη μεγάλη της... αδυναμία.

Μόλις η Αννα Βίσση έμαθε για τον χαμό της Ζωής, η ψυχή της λύγισε... Αμέσως ανέβασε στο twitter και το facebook φωτογραφίες που της είχε στείλει η Ζωή, αλλά και το τελευταίο μήνυμα μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου. «Δεν έχει σημασία η διαδρομή, αλλά ο προορισμός» της έγραψε η Ζωή, ανεβάζοντας και μια φωτογραφία που είναι οι δυο τους αγκαλιά.

«Καλό ταξίδι στη γλυκιά μας τη... Ζωή» έγραψε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Αύριο το πρωί ο προορισμός είναι... στη Ζωή».

Και πράγματι, στις 11.00 χθες το πρωί η Αννα Βίσση βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Οιχαλία και είπε το στερνό αντίο στη θαυμάστριά της. «Στο κορίτσι με το μεγάλο χαμόγελο», όπως την αποκαλούσε.

Επικήδειος

Ντυμένη στα μαύρα και φορώντας μεγάλα μαύρα γυαλιά, η Αννα Βίσση εκφώνησε και επικήδειο αποχαιρετώντας με τον δικό της τρόπο τη Ζωή. «Ηταν πάντα δίπλα μου σε κάθε στιγμή. Αγαπούσε τόσο πολύ τη ζωή που πολλές φορές αγνοούσε τον κίνδυνο που παραμόνευε. Ζωή, ήρθαμε να σε αποχαιρετήσουμε... Κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούμε. Να πεις στην Ελένη πως τη σκεφτόμαστε και μας λείπει. Θα σας σκέφτομαι και τις δύο... Σε ευχαριστώ που ήσουν πάντα δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και τη μεγάλη αγάπη που μου έδωσες. Θα σε θυμάμαι πάντα με ένα λαμπερό χαμόγελο... Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ πως τελικά αυτό που μετράει είναι να χαίρεσαι την κάθε στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάς...» είπε φανερά συγκινημένη, κάνοντας τους πάντες να βουρκώσουν.

Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν και αρκετά μέλη των fanatics, του επίσημου fan club της τραγουδίστριας, καθώς -μαζί με τη Ζωή - δεν έχαναν ποτέ καμιά εμφάνιση της Αννας Βίσση.

Η Ζωή την ακολουθούσε εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είχε βρεθεί και στη συναυλία της στη Μύκονο. Ομως, με την επιστροφή της, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται.

Η μεγάλη φιλία των τριών κοριτσιών και η μάχη των δύο με την ύπουλη ασθένεια

Μια παρέα τριών κοριτσιών από τα Τρίκαλα, η Ελένη, η Ζωή και η Χριστίνα, ακολουθούσαν πιστά το δίδυμο Βίσση - Καρβέλα σε όλες τις εμφανίσεις του. Τα κορίτσια γνωρίστηκαν με την Αννα και τον Νίκο και ανέπτυξαν προσωπικές σχέσεις, κάτι που τους έδινε πραγματική χαρά, μια και οι τρεις πάλευαν με τη μεσογειακή αναιμία. Ωστόσο το πρώτο κακό μαντάτο για τις φίλες ήρθε το 1995 και αφορούσε την Ελένη. Ηταν μόλις 23 ετών όταν νικήθηκε από την αρρώστια και οι δύο φίλες ζήτησαν από την Αννα και τον Νίκο να γράψουν ένα τραγούδι για την κολλητή τους. Ετσι ο Νίκος Καρβέλας μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας έγραψε τη μεγάλη επιτυχία της Αννας Βίσση «Ελένη». Ενα τραγούδι αποχαιρετισμού για την Ελένη από το χωριό Γεωργανάδες των Τρικάλων.

«Μια φίλη, μια κοπελιά έχασε τη ζωή της. Επασχε από θαλασσαιμία - οι περισσότεροι την ξέρουνε ως μεσογειακή αναιμία (είναι συνώνυμα αυτά τα δύο). Και ήταν πάρα πολλά χρόνια φίλη μας. Ξεκίνησε από απλή θαυμάστρια. Μια παρεούλα ήταν η Ζωή, η Χριστίνα και η Ελένη. Η Ζωή και η Χριστίνα είναι μια χαρά και μια χαρά τους εύχομαι να 'ναι πάντα. Η Ελένη έχασε τη ζωή της πέρυσι, 23 χρονών. Ημουνα κοντά της αυτές τις στιγμές. Και το συγκλονιστικό ήταν ότι με ζήταγε. Οταν πάθαινε αυτές τις κρίσεις και πήγαινε στο νοσοκομείο, με ζητούσε. Αν ήταν αυτό που ήθελε, χάρηκα που ήμουνα κοντά της. Η Ζωή και η Χριστίνα είναι υπεύθυνες για το τραγούδι "Ελένη". Γιατί μόλις χάθηκε η Ελένη, μου είπανε "Το μόνο που θα θέλαμε να σας ζητήσουμε, κι εσένα και στον Νίκο, είναι να γράψετε ένα τραγούδι για να το τραγουδήσεις για την Ελένη". Δεν πρόλαβα να το πω στον Νίκο και εκείνος το είχε ήδη γράψει. Αυτή ήταν η μαγική σύμπτωση...» είχε πει η Αννα Βίσση σε συνέντευξή της στη Ρούλα Κορομηλά και την τηλεοπτική εκπομπή «Μπράβο» στις 23 Μαρτίου του 1996.

Τα χρόνια που ακολούθησαν η Ζωή και η Χριστίνα συνέχισαν να ακολουθούν την απόλυτη σταρ και φίλη τους.

Μετά τον θάνατο και της Ζωής, η Χριστίνα έμεινε πια ολομόναχη. Και χθες, με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει, βρέθηκε στην Οιχαλία και είπε το στερνό αντίο στην κολλητή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα