Δημόσιο: Ψάχνουν λύση για αξιολόγηση και απολύσεις

Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει έτοιμες τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τις οποίες θα θέσει υπόψη του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλου, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση, με αιχμή το 15%, ήταν το βασικό θέμα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

Πληροφορίες της «Ημερησίας» αναφέρουν ότι το 15% θα αλλάξει και το μήνυμα από τη συνάντηση είναι «ναι» στην αξιολόγηση, αλλά «όχι» στην ανασφάλεια και τον φόβο των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τονίζεται, η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο θα συντομεύσει τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερώνεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, που επρόκειτο να έρθει το 2015 και, τελικά, θα έρθει το φθινόπωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, αναφορικά με τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους, ζήτησαν να υπάρξει μια καταμέτρηση όχι μόνο των υπαλλήλων με τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά και εκείνων που απομακρύνονται με προσωρινές διαταγές.

Στόχος είναι να ξαναμπεί στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα το ενδεχόμενο συνυπολογισμού τους στον αριθμό των 6.500 απολύσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν οι «δεξαμενές» των εργαζόμενων που θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου και θα είναι λιγότερες οι αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα