Μια καμίνι, μια ... μπουρίνι! Τι καλοκαίρι κι αυτό!

Καλοκαίρι... δύο ταχυτήτων περνά η Ελλάδα, αφού η μισή «ψήνεται» και η άλλη μισή ζει καθημερινά με μπουρίνια και αστραπόβροντα! Μετά το χθεσινό έκτακτο δελτίο της, η ΕΜΥ ανακοίνωσε ότι οι βροχές και καταιγίδες που εκδηλώθηκαν χθες θα συνεχιστούν κατά περιόδους έως και το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Μάλιστα, αναμένεται οι μπόρες να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι σφοδρές καταιγίδες, που συνοδεύονταν από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους και χτύπησαν χθες την κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία, επεκτάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην υπόλοιπη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Σήμερα προβλέπεται ότι τα φαινόμενα θα επεκταθούν βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Αύριο, Σάββατο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου και πιθανότατα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα όμως επικρατούν ξαστεριά και υψηλές θερμοκρασίες, που ανεβάζουν τις πιθανότητες να ξεσπάσουν πυρκαγιές! Ειδικά για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, οι περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο είναι η Μεσσηνία, η Λακωνία, τα Χανιά και τα Κύθηρα. Ηδη έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν περιστατικά πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα