Στο εδώλιο ο διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο πρώην διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για παράνομες προμήθειες υλικών που προκάλεσαν ζημιά στον νοσηλευτικό ίδρυμα, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

 

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης αναφέρει, ότι ο πρώην διοικητής θα δικαστεί για απιστία κατ’ εξακολούθηση για πράξεις που έγιναν από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Ιούνιο του 2009.

 

Επίσης του καταλογίζει ευθύνες για παραγγελίες υγειονομικών υλικών από προμηθεύτριες εταιρείες με τις οποίες το νοσοκομείο δεν είχε σύμβαση και μάλιστα σε πολύ υψηλότερες τιμές.

 

Στο διάστημα αυτό, τακτικά περιστατικά, «βαφτίζονταν» επείγοντα και έτσι δεν τηρούνταν η προβλεπόμενη διαδικασία προμήθειας υγειονομικών υλικών.

 

Η ζημιά για το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο υπολογίζεται στα 2,7 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο επωφελήθηκαν συγκεκριμένες εταιρίες.

 

Πάντως το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην παραπεμφθούν σε δίκη τα υπόλοιπα 18 άτομα που κατηγορούνταν για την υπόθεση, ανάμεσά τους και δύο πρώην διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα