Το αυτοκίνητο - κατάσκοπος της Google που σκανάρει τη χώρα μας

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες το γνωστό όχημα της Google που φέρει πάνω του τον εξοπλισμό για την λήψη εικόνων που στη συνέχεια χρησιμοποιεί η εταιρία στην υπηρεσία Google Maps.

Το όχημα γύρισε τους δρόμους της πόλης αλλά και των πεδινών και ορεινών οικισμών, φωτογραφίζοντας για δεύτερη φορά την περιοχή ώστε στη συνέχεια οι εικόνες αυτές να χρησιμοποιηθούν για τον εμπλουτισμό της σχετικής υπηρεσίας που προσφέρει δωρεάν στους χρήστες της.

Όπως είναι γνωστό το όχημα βρέθηκε ξανά στην περιοχή για πρώτη φορά το 2011 με τις φωτογραφίες τις οποίες είχε λάβει τότε από την πόλη να κοσμούν σήμερα την υπηρεσία Google Maps.

Ήδη εδώ και μερικούς μήνες η γνωστή διαδικτυακή, και όχι μόνο, εταιρία προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να περιηγηθούν τρισδιάστατα μέσω της υπηρεσίας Street View της Google Maps τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και ευρύτερα στην Ελλάδα, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό.

Ωστόσο αυτό που αντικρίζει κάποιος που επιχειρεί την εν λόγω περιπλάνηση είναι η αποτύπωση της περιοχής το 2011, όταν και είχε βρεθεί εδώ το σχετικό όχημα. Προφανώς οι νέες φωτογραφίες που ελήφθησαν θα προστεθούν στην υπηρεσία ώστε να είναι πιο πρόσφατη η απεικόνιση της περιοχής που θα προσφέρεται στους χρήστες του διαδικτύου.

Πηγή: thrakitoday

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα