Πίσω στον Κορυδαλλό ο Ρομπέν των τραπεζών

Όλη την αυστηρότητά του εξάντλησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον θρυλικό ληστή Σπύρο Ζολώτα, καταδικάζοντάς τον χθες σε ποινή φυλάκισης 32 ετών, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, ούτε αυτό της κακής κατάστασης της υγείας του την οποία αποδεικνύουν επίσημα ιατρικά έγγραφα. Αν και ο 58χρονος «Ρομπέν των τραπεζών» δίνει σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο κι έχει 67% αναπηρία, οι δικαστές τού έδειξαν τον δρόμο της επιστροφής στον Κορυδαλλό.

Ο Σπύρος Ζολώτας, ο οποίος πρόσφατα έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις στο μάτι και στη μέση, άκουσε υποβασταζόμενος την απόφαση των δικαστών.
«Του επέβαλαν μια ιδιαίτερα σκληρή ποινή. Ο Σπύρος Ζολώτας καταδικάστηκε σε 32 έτη φυλάκισης, από τα οποία καλείται να εκτίσει τα 25. Ελπίζω ότι στο Εφετείο θα πετύχουμε μια καλύτερη ποινή, αν του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος του Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος. Ο θρυλικός ληστής που είχε καταδικαστεί σε 23 έτη κάθειρξη, το 2011 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους. Ομως δεν ξέκοψε από τις... τράπεζες! Συνέχισε και πάλι τις ληστείες, για να συλληφθεί εκ νέου τον Μάιο του 2013 έπειτα από ληστεία σε υποκατάστημα στο Περιστέρι. Λίγες ημέρες πριν από τη δίκη του, μιλώντας στην «Espresso», το μόνο που ζητούσε ήταν να τιμωρηθεί ως παράνομος και όχι ως εγκληματίας.

Οπως αποδεικνύουν τα έγγραφα, ο Σπύρος Ζολώτας έχει 67% αναπηρία, ενώ εδώ και χρόνια πάσχει από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και καρκίνο του δέρματος (σάρκωμα Caposi). «Ο καρκίνος και τα ψυχικά προβλήματα με έχουν καταβάλει. Και το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο. Προσπαθώ να αντέξω, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα πάω σαν το σκυλί στο αμπέλι. Κάνω χημειοθεραπείες, αλλά την ίδια μέρα επιστρέφω στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου ο ένας βρίσκεται πάνω στον άλλον. Εδώ χωράει 70 άτομα και είμαστε 200. Αν και δεν πρέπει να έρχομαι σε επαφή με μικρόβια, έρχομαι σε επαφή με άτομα που έχουν φυματίωση, ψωρίαση, AIDS και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Είναι θέμα χρόνου να κολλήσω κάτι και να έρθει το τέλος» είχε αποκαλύψει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα