Ανακαλούνται 837 ποδήλατα trekking SCOTT

Σε εθελοντική ανάκληση ποδηλάτων trekking με δισκόφρενα, ώστε να αντικαταστήσει ή επισκευάσει πιρούνια SUNTOUR NCX και NEX, προέβη η εταιρία Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε., επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των ποδηλάτων trekking SCOTT στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή το πρόγραμμα αφορά στην ανάκληση πιρουνιών με ανάρτηση SR SUNTOUR NCX και NEX από συγκεκριμένα μοντέλα ποδηλάτων SCOTT trekking με δισκόφρενα χρονολογίας 2011, 2012 και 2013.

Η εταιρεία Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε. έχει πωλήσει 837 τμχ ποδηλάτων που επηρεάζονται από την ανάκληση. Η ανάκληση αφορά κυρίως, αλλά όχι μόνο, SCOTT Sportsters.

Η εταιρεία δηλώνει ότι προβαίνει σε αυτή την ανάκληση αφού το νύχι του πιρουνιού ενδέχεται να σπάσει, προκαλώντας αποχωρισμό του άξονα του εμπρόσθιου τροχού από το νύχι. Η συγκεκριμένη αστοχία μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκαρισμένο εμπρόσθιο τροχό και άμεση απώλεια ελέγχου του ποδηλάτου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ατύχημα με σοβαρούς τραυματισμούς.

Για αυτό η SCOTT ζητά από τους καταναλωτές να:

σταματήσουν άμεσα την χρήση των σχετικών ποδηλάτων
να απευθυνθούν σε εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές SCOTT προκειμένου να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν τα πιρούνια τους.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την εταιρεία Νίκος Μανιατόπουλος Α.Ε. στο τηλέφωνο 2610 993045 ή να στείλουν email στη διεύθυνση support@idealbikes.gr ή να επισκεφθούν την ενότητα «safety and recalls»στην κεντρική ιστοσελίδα www.scott-sports.com της εταιρείας SCOTT SPORTS SA..

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα