Ρόδου: Καθεστώς εκφοβισμού εργαζομένων σε ξενοδοχεία

Καθεστώς τρομοκρατίας και ασυδοσίας επικρατεί σε ορισμένες ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου, γεγονός που απειλεί να τινάξει στον αέρα την εργασιακή ειρήνη και να αμαυρώσει την καλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, και τα επεισόδια πλέον είναι καθημερινά, σε βαθμό που να εκφράζονται έντονοι φόβοι και ανησυχίες για το πώς θα εξελιχθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στα ξενοδοχεία αυτά το μείγμα απλήρωτοι εργαζόμενοι, εντατικοποίηση της δουλειάς και σκαιότατη συμπεριφορά έχει πράγματι δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι την περασμένη Πέμπτη καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο του νησιού μεταφέρθηκε λιπόθυμη στο νοσοκομείο λόγω της συμπεριφοράς εργασιακού συμβούλου που την απείλησε ότι θα την απολύσει επειδή ζήτησε να πληρωθεί!

Το περιστατικό, που δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, έφθασε ήδη στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης.

Όπως κατήγγειλε η καμαριέρα στη «Ροδιακή» (πρόκειται για μητέρα δύο παιδιών, χωρισμένη), την περασμένη Πέμπτη πήγε στο γραφείο του προσωπάρχη στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για να ζητήσει τα δεδουλευμένα, λόγω και των πιεστικών αναγκών βιοπορισμού που έχει.

Εκεί βρισκόταν ο εργασιακός σύμβουλος, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, της συμπεριφέρθηκε σκαιότατα επειδή είχε το θράσος να ζητήσει τα λεφτά της!

Την απείλησε μάλιστα ότι, επειδή συνεργάζεται με 6 ξενοδοχεία, όχι μόνο θα την απολύσει, αλλά θα της κλείσει τις πόρτες από παντού για να μην μπορεί να δουλέψει (όπως τουλάχιστον καταγγέλλει η παθούσα).

Η καμαριέρα λιποθύμησε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για λόγους που εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς.

Την επόμενη μέρα η παθούσα μαζί με τον αντιπρόεδρο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων κατήγγειλε το θέμα στον εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβασή του.

Πηγή: rodiaki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα