Λαμία: Συγκλονιστική μαρτυρία ... το παιδί έφυγε τόσο άδικα

Από τύχη δεν είχαμε περισσότερα θύματα στη Λαμία, αφού κάτω από τον πλάτανο εκείνη την στιγμή έπαιζαν πολλά παιδάκια.

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στις Κομποτάδες Λαμίας. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι από τη μια στιγμή στην άλλη το ανέμελο παιχνίδι των παιδιών κατέληξε σε τραγωδία.

Ο σπαραγμός της μητέρας του παιδιού έσπασε καρδιές, ενώ όλοι οι κάτοικοι μιλούν για δύο υπέροχα παιδάκια, αγαπητά σε όλους.

Ηλικιωμένοι άνθρωποι με δάκρυα στα μάτια λένε ότι το παιδί έφυγε τόσο άδικα και ότι θα έπρεπε τα πλατάνια να έχουν ελεγχθεί και συντηρηθεί.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που είδα και έζησα χθες βράδυ. Από τύχη δεν σκότωσε και άλλα παιδάκια, αφού ήταν πολλά μαζεμένα στο σημείο. Ευτυχώς, όταν ακούστηκε το πρώτο κρακ, ένας νεαρός που μιλούσε στο κινητό, φώναξε δυνατά και έτρεξαν και γλίτωσαν τα παιδάκια που ήταν από κάτω. Δυστυχώς, ο μικρός Μπάμπης δεν τα κατάφερε. Δεν μπορούσαν να σηκώσουν τον κορμό να βγάλουν το παιδάκι... Δεν μπορώ να ξεχάσω αυτές τις εικόνες», είπε συγκλονισμένη στο LamiaReport μία γυναίκα που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Στις 3:30 τα ξημερώματα, η αστυνομία συνέλαβε τον υπεύθυνο πρασίνου του δήμου Λαμιέων, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λαμίας διέταξε τη σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αφού η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αρμόδια για την συντήρηση και φροντίδα των δέντρων και φυτών στον δήμο.
Σύμφωνα μάλιστα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, η υπηρεσία Πρασίνου δεν κατάφερε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα δέντρα, ώστε να προχωρήσει στο κλάδεμά τους.

Ο δήμος πάλι υποστηρίζει ότι μέσα σε κατοικημένες περιοχές βρίσκονται χιλιάδες πλατάνια και ο δήμος παρεμβαίνει, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι ενέχονται κίνδυνοι για τους πολίτες.

«Για το 2012 και το 2013 έγινε έλεγχος στα πλατάνια των Κομποτάδων και απομακρύνθηκαν τα τμήματα που βρέθηκαν επικίνδυνα. Για το συγκεκριμένο τμήμα, που προκάλεσε την τραγωδία ούτε είχαμε κάποια ένδειξη, ούτε κάποια ενημέρωση, αλλά ούτε και ήταν ορατή η κατάστασή του για να παρέμβει η υπηρεσία του δήμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

 

 

 

 

Πηγή: Lamiareport.gr, enikos.gr, star.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα