Συνελήφθησαν πέντε επικίνδυνοι παιδόφιλοι

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν πέντε επικίνδυνοι παιδόφιλοι μετά από την επιχείρηση «Zeppelin» που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή ενός Κύπριου στη Θεσσαλονίκη, ενός 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους,, ενός 37χρονου στον Κορυδαλλό, ενός 39χρονου στο Χολαργό και ενός 43χρονου στην Αθήνα.

Η αστυνομία μετά από αυτό πραγματοποίησε κατ’ οίκον έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων και κατέσχεσε πέντε σκληρούς δίσκους. Επίσης στο σπίτι του 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, στο σπίτι του 39χρονου στον Χολαργό έντεκα σκληροί δίσκοι και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης, ενώ στο σπίτι του 43χρονου στην Αθήνα κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι.

Ο 43χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ σε βάρος των υπολοίπων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της τόνισε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν 199 διαφορετικές IP, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών και μέσω αυτών διακινούσαν εικόνες και βίντεο με πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα