Λαμία: Θάνατος 9χρονου από πτώση δέντρου. Συνελήφθη ο υπεύθυνος του δήμου

Στην σύλληψη του υπεύθυνου πρασίνου του δήμου Λαμίας προχώρησε η αστυνομία μετά τον θάνατο του 9χρονου παιδιού από αποκόλληση κλαδιού από πλάτανο στο χωριό Κομποτάδες Λαμίας.

Το τραγικό συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11:00΄ το βράδυ στις Κομποτάδες Λαμίας. Μια παρέα από επτά περίπου παιδιά έπαιζαν στην πλατεία, ενώ λίγο πιο πέρα καθόταν οι γονείς τους.

Ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος. Ένας τεράστιος κορμός από τον πλάτανο κόπηκε στη μέση και άρχισε να πέφτει. Τα παιδιά που ήταν από κάτω σκόρπισαν. Τα περισσότερα έτρεξαν και γλύτωσαν.

Δυστυχώς τα δυο αδελφάκια έτρεξαν προς "λάθος" κατεύθυνση και χτυπήθηκαν από τον κορμό. Το 9χρονο παιδάκι καταπλακώθηκε, ενώ το μικρότερο αδελφάκι του 4 ετών τραυματίστηκε.

Στην πλατεία επικράτησε πανικός. Όλοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να απεγκλωβίσουν τα δυο αδελφάκια, ενώ άλλοι τηλεφώνησαν σε ΕΚΑΒ, αστυνομία και Πυροσβεστική.

Δυστυχώς αν και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μέσα σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο με κινητή μονάδα, οι διασώστες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν το 9χρονο αγοράκι, αφού είχε αφήσει την τελευταία του πνοή καταπλακωμένο κάτω από τον πλάτανο.

Το μικρότερο αδελφάκι του το είχε πάρει ήδη περιπολικό της αστυνομίας και το μετέφερε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Ο πλάτανος είναι πολύ μεγάλος και ο κορμός είχε διχάλα. Ακριβώς εκεί στη διχάλα το ένα κομμάτι που ήταν σάπιο αποκολλήθηκε και έπεσε καταπλακώνοντας τα παιδιά. Αν γινόταν αυτό χθες που είχαμε πανηγύρι στην πλατεία και ήταν γεμάτη κόσμο δεν ξέρω πόσα θύματα θα είχαμε...», είπε σοκαρισμένος ένας από τους κάτοικους του χωριού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport.gr, ενικος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα