Αεροπορική τραγωδία στην Σπάρτη με δύο νεκρούς

Αεροπορικό δυστύχημα με δύο νεκρούς σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου κοντά στο αεροδρόμιο Λευκοχώματος Σπάρτης.

Ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί, Λακωνίας, λίγο μετά τις δέκα το πρωί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα δύο μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 35 και 52 ετών. 

Τα δυο άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, νεκρά. Η κλήση στο ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους δύο τραυματίες  έγινε στις 10:15 το πρωί του Σαββάτου, ενώ στις 10:37 δύο ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο της συντριβής και παρέλαβαν τους δύο άνδρες. Στις 11:15 οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το «υπερελαφρύ» αεροσκάφος τους συνετρίβη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

To protothema.gr επικοινώνησε με γιατρούς στο νοσοκομείο της Σπάρτης, οι οποίοι σημείωσαν ότι τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο ίδρυμα ήδη νεκρά και ήταν πολυτραυματίες. Τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα καθοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Κατά πληροφορίες, το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη φάση της απογείωσης από το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι κλειστό διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει αναστείλει την άδεια λειτουργίας του.

Οι αρχικές πληροφορίες ότι το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Καλαμάτας δεν επιβεβαιώνονται, αφού όπως είπε εκπρόσωπος της αερολέσχης στο protothema.gr η συγκεκριμένη αερολέσχη δεν διαθέτει αεροσκάφη.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, προσγειώθηκε στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης -παρ' ότι είναι «κλειστό», δηλαδή δεν έχει άδεια λειτουργίας- και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σπάρτης για να επιστρέψει στην Καλαμάτα.

Για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος διενεργεί προανάκριση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα