Συνελήφθη ο δράκος της Θεσσαλονίκης

Τέλος στον εφιάλτη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης έβαλε η Αστυνομία, άντρες της οποίας πέρασαν χειροπέδες στον 35χρονο «δράκο» που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος αντρών και γυναικών με επιθέσεις σε «ροζ» πιάτσες, ενώ έχει στο ενεργητικό του έναν βιασμό γυναίκας και μια ληστεία άντρα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η Αστυνομία με εισαγγελική εντολή έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του δράστη. Ο 35χρονος Σωτήρης Ευστρατίου, που γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1979 στην Καβάλα, συνελήφθη επειδή από τις 7 έως τις 19 Ιουλίου πραγματοποιούσε επιθέσεις σε πιάτσες αγοραίου έρωτα της πόλης.

Η δράση του

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς την Τετάρτη 16 Ιουλίου γρονθοκόπησε νεαρό Ελληνα στη δυτική Θεσσαλονίκη αναγκάζοντάς τον να μπει στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ερημική περιοχή, όπου τον ξαναχτύπησε και του άρπαξε 330 ευρώ. Λίγες ημέρες πριν, τα ξημερώματα της 7ης Ιουλίου, ο 35χρονος επιβίβασε στο αυτοκίνητό του μια αλλοδαπή και αφού την οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, τη βίασε. Κατόπιν άρπαξε από το θύμα 80 ευρώ και εξαφανίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας για τα κακουργήματα της ληστείας κατά συρροή και του βιασμού. Μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και του επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 35χρονου δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα