Ευκαιρίες για την αγορά φθηνών εξοχικών σε Λούτσα, Ραφήνα

Με γενναίες εκπτώσεις στις τιμές των εξοχικών κατοικιών, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμη και το 70% σε σχέση με το 2008, προσπαθούν οι ιδιοκτήτες τους να αντιμετωπίσουν την κρίση που έχει «χτυπήσει» τον κλάδο τα τελευταία χρόνια. Έχοντας παραιτηθεί από την προσπάθεια να αναζωπυρώσουν το εγχώριο ενδιαφέρον, το οποίο εξακολουθεί να είναι κάτι παραπάνω από «χλιαρό», στρέφουν το βλέμμα προς το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η προσέλκυση ξένων αγοραστών έχει εξελιχθεί σε μία μάλλον δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξ αυτών ενδιαφέρονται για ακίνητα έως 100.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης των αγοραπωλησιών, όπως η μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3% και η χορήγηση βίζας σε όσους αγοραστές εκτός Ε.Ε. αποκτήσουν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ έπεσαν στο κενό.

Στο πλαίσιο αυτό, για τους ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών, η περαιτέρω μείωση των τιμών, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2010 και κυμαινόταν στο 25% φαντάζει ως η μόνη διέξοδος. Να σημειωθεί ότι μόνο για την τελευταία διετία οι ξένες επενδύσεις για την απόκτηση ακινήτων ξεπέρασαν τα 280 εκατ. ευρώ.

Ευκαιρίες για την αγορά φθηνών εξοχικών, το κόστος των οποίων κυμαίνεται από 1.050 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στη Λούτσα έως και 2.600 ευρώ ανά τετραγωνικό στη Ραφήνα μπορεί να ξετρυπώσει κάποιος στην άλλοτε απλησίαστη για τα μέσα βαλάντια Αττική.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα