Αρχιφύλακας σε οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων!

Ένας γνωστός επιχειρηματίας, ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα αρχαιοκαπηλίας εδώ και σχεδόν 20 χρόνια και η ιδιοκτήτρια παλαιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας είναι μερικοί από τους 9 συλληφθέντες κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Το αρχαίο αντικείμενο ήταν έτοιμο προς πώληση με την αξία του να φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όταν ο γλύπτης Πραξιτέλης φιλοτεχνούσε αυτό το αρχαίο άγαλμα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι εκατοντάδες χρόνια μετά κάποιοι αρχαιοκάπηλοι θα προσπαθούσαν να το πουλήσουν μέσω διαδικτύου.

Οι πληροφορίες που υπήρχαν εδώ και δυο μήνες στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων και στο υπουργείο πολιτισμού οδήγησαν τους αστυνομικούς στο σπίτι του επιχειρηματία στο Λαγονήσι. Μεταξύ των νόμιμων αντικειμένων που κατείχε, υπήρχε και το εξαιρετικής πολιτιστικής αξίας άγαλμα.

Η σπείρα εντοπίστηκε λίγο πριν ξεκινήσει παράνομες ανασκαφές και στην Πτολεμαΐδα...

Στις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν δεκάδες αρχαία αντικείμενα ενώ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κομβικό ρόλο είχε η 52χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Πλάκα.

Ο αρχιφύλακας του τμήματος αρχαιοκαπηλίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη διοικητική εξέταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα