Ψάχνουν την Ρούπα σε Αττική και Πελοπόννησο

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη επικεντρώνται η Αντιτρομοκρατική. Οι διωκτικές αρχές αναζητούν κάθε δυνατή πληροφορία που θα μπορούσε να τις οδηγήσει στα ίχνη της Πόλας Ρούπα.

Χθες η Αστυνομία, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, έδωσε στη δημοσιότητα πέντε φωτογραφίες, που παρουσιάζουν την Πόλα Ρούπα εμφανώς αδυνατισμένη και με βαμμένα μαλλιά.

Στην αστυνομία εκτιμούν ότι η σύντροφος του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη μπορεί να έχει στην κατοχή της το ασημί αυτοκίνητο που ο τρομοκράτης είχε αγοράσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Οι έρευνες για τα ίχνη της Πόλας Ρούπα εντοπίζονται στις περιοχές των Πατησίων και του Αγίου Νικολάου, όπου η αστυνομία αναζητά και τη γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και σε Κυψέλη, Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Μάκρη και Γραμματικό Αττικής, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για φυγή της συντρόφου του Μαζιώτη στην Ακράτα Κορινθίας.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν σταματήσει – όπως είναι φυσικό – να αναζητούν και τη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα, που πιθανότατα να έχει ακόμα μέσα τα εκρηκτικά, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες που έχουν χρησιμοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης.

Σε ασφυκτικό κλοίο βρίσκονται και άτομα στα οποία η Πόλα Ρούπα θα μπορούσε να είχε βρει καταφύγιο, ενώ κάποιοι επιτελείς της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν το γεγονός η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη να κυκλοφορεί οπλισμένη.

Για όλες αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά και για τον τρόπο δράσης των διωκτικών αρχών που οδήγησαν στην κινηματογραφική σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη ενημερώθηκε χθες ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη ΓΑΔΑ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια από τους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για το θέμα της τρομοκρατίας. Παρόντες ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης, ταξίαρχος Βασίλης Τσίγκος, στον οποίο υπάγεται η ομάδας ΔΙΑΣ, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τον Νίκο Μαζιώτη μετά την ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε και βίντεο σχετικά με την υπόθεση Μαζιώτη.

Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τους αστυνομικούς για την επιτυχία, ενώ όπως ανέφεραν ανώτατες κυβερνητικές πηγές είναι πολύ ευχαριστημένος από την κατάσταση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών σχετικά με την τρομοκρατία.

Σε ερώτηση εάν αυτή η αισιοδοξία αφορά το θέμα Μαζιώτη ή και τις έρευνες για τον Χριστόδουλο Ξηρό, η απάντηση ήταν ότι ο πρωθυπουργός δεν διαχωρίζει το ένα από το άλλλο γιατί η τρομοκρατία είναι συνολικό ζήτημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα