Ψάχνουν τη γιάφκα του Μαζιώτη. Τι καταγγέλλει η αδερφή της Ρούπα

Ανθρωποκυνηγητό έχει στηθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η οποία σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική διέμενε στο διαμέρισμα του ε΄ ορόφου πολυκατοικίας στα σύνορα Πεύκης-Αμαρουσίου, την ίδια στιγμή που ο σύντροφός της και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκος Μαζιώτης παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού και δηλώνει επαναστάτης κατ’ επάγγελμα.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο πατρικό σπίτι της Πόλας Ρούπα στην Καλαμάτα, εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αδελφής της Χριστιάνας. Ειδικότερα, με ανοιχτή επιστολή της η συγγενής της καταζητούμενης κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος στην προσωπικότητα «από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της χώρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής επικεντρώνονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην περιοχή των Πατησίων, όπου υπάρχουν αναφορές πως εθεάθη ο Νίκος Μαζιώτης. Ειδικότερα, εξετάζεται η μαρτυρία καταστηματάρχη, ο οποίος επεσήμανε πως πριν από 12 ημέρες είχε δει το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα να κινείται κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Στις έρευνες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες τόσο του Νίκου Μαζιώτη όσο και συνεργών του, ενώ στο μικροσκόπιο παραμένουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας κτηρίων της περιοχής όπου συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης. Όσον αφορά τα ευρήματα από το διαμέρισμα στα σύνορα Αμαρουσίου-Πεύκης, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι των αστυνομικών ότι ελάχιστα θα ήταν τα νέα στοιχεία που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, καθώς και στην εύρεση γιάφκας με οπλισμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη πρόλαβε και κατέβασε ακόμη και τις φωτογραφίες από τα κάδρα, φροντίζοντας να εξαφανίσει όσο περισσότερα στοιχεία μπορούσε. Μαζί της πήρε και τον υπολογιστή, προκειμένου να μπλοκάρει κάθε έρευνα για τυχόν αξιοποιήσιμο στοιχείο, όπως κείμενα προκηρύξεων.

«Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα»

Η επιστολή της Χριστιάνας Ρούπα δημοσιεύτηκε στο ertopen και μεταξύ άλλων αναφέρει σε αυτήν πως «αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και εισέβαλαν μέσα στο σπίτι», κάνοντας φύλλο και φτερό τους χώρους της κατοικίας.

Αναλυτικά η επιστολή
:

«Με αφορμή τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, συντρόφου της αδερφής μου Πόλας Ρούπα, εγώ και η μητέρα μου Ειρήνη τις τελευταίες ημέρες υφιστάμεθα ένα βάναυσο βιασμό της προσωπικότητάς μας, από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της χώρας.

»Από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί, αφού έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός μας, που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας, χωρίς εμείς ν’ αρνηθούμε την είσοδό τους, εισέβαλαν στο χώρο που κατοικούμε, ερεύνησαν τα πάντα, χωρίς να βρουν φυσικά το παραμικρό, αφού ουδεμία σχέση έχουμε, με οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Όμως δεν σταμάτησαν σε αυτό. Καθημερινά δεχόμαστε επισκέψεις από άνδρες της ασφάλειας, χτυπήματα στα κουδούνια, εμφανέστατα δε και προκλητικά, μονίμως παρακολουθείται κάθε κίνησή μας, με κάθε τρόπο και κυρίως με την παρουσία αστυνομικού ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας μας.

»Απευθύνομαι δημόσια και καταγγέλλω την παραπάνω κατάσταση, που οδήγησε στη διακύβευση της ηρεμίας μας, προπάντων της μητέρας μου, η οποία έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Προειδοποιώ κάθε υπεύθυνο για τις συνέπειες των παραπάνω φασιστικών συμπεριφορών, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να τις ανεχτώ άλλο και θα προβώ σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια».

«Τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται»

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η απολογία του Νίκου Μαζιώτη στον 27ο τακτικό ανακριτή. Ο ίδιος απάντησε στις κατηγορίες με πολιτική δήλωση, λέγοντας ότι «τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα δεν απολογούνται».

Ο Νίκος Μαζιώτης συνέχισε λέγοντας ότι «παλεύουν για την ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης» και πως άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι στη θέση του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι συντελείται μια «κοινωνική γενοκτονία που είναι μοναδική στην ιστορία της χώρας». Ο ανακριτής δεν υπέβαλε άλλες ερωτήσεις, καθώς ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι δεν θα απαντήσει. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Από την πλευρά του ο συνήγορός του Σπ. Φυτράκης δήλωσε ότι ο Νίκος Μαζιώτης περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση και δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Επισημάνθηκε ακόμα ότι αναμένεται να διευθετηθεί το ζήτημα των τηλεφωνικών επικοινωνιών του και του προαυλισμού του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα