Διπλή οικογενειακή τραγωδία λόγω χρεών σε τράπεζες

Εργάτης στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να σκοτώσει τα δύο παιδιά του και κρεμάστηκε με καλώδιο για χρέος που είχε στην τράπεζα. Εφιάλτες στοίχειωναν τον ύπνο του και τα χρέη τον έπνιγαν. Με το πρώτο φως της ημέρας έπρεπε πάση θυσία να βρει και να πληρώσει 1.600 ευρώ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η τράπεζα θα έβγαζε το σπίτι του σε πλειστηριασμό. Χρήματα δεν υπήρχαν, βοήθεια πουθενά. Στριφογυρνούσε όλη νύχτα στο κρεβάτι του, προσπαθούσε να βρει λύση... Το ξημέρωμα, την ώρα που η οικογένειά του κοιμόταν, εκείνος σηκώθηκε και ντύθηκε να πάει για το μεροκάματο - όπως κάθε ημέρα. Ξαφνικά το μυαλό του βυθίστηκε στο σκοτάδι... Με ένα καλώδιο τηλεφώνου αποφάσισε να βάλει τέλος στο μαρτύριο της οικογένειάς του, σκοτώνοντας πρώτα τη γυναίκα του και μετά τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Η φρίκη που εκτυλίχτηκε στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, νωρίς χθες το πρωί, συγκλονίζει. Ενα στεγαστικό δάνειο για την αγορά ενός σπιτιού και οι δυσκολίες στην αποπληρωμή του έγιναν «βρόγχος» γύρω από την οικογένεια του 38χρονου εργάτη Μίλτου Κατσιακιόρη. Επρεπε πάση θυσία να συγκεντρώσει 1.600 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει κάποιες καθυστερημένες δόσεις στην τράπεζα, καθώς -όπως τον είχε ενημερώσει δικαστικός επιμελητής- σε διαφορετική περίπτωση το σπίτι του θα έβγαινε σε πλειστηριασμό. Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, το μυαλό του φαίνεται ότι πήρε ανάποδες στροφές.

Ο 38χρονος, εργάτης σε βιομηχανία με σιδηροκατασκευές στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, ξύπνησε χθες λίγο πριν από τις 6.00 το πρωί και ντύθηκε σαν να επρόκειτο να πάει στη δουλειά του. Ομως, με τη σκέψη ότι τις επόμενες μέρες ίσως δεν θα είχε σπίτι θέλησε, όπως φαίνεται, να γλιτώσει τον ίδιο και την οικογένειά του από τα χρέη και τις συνέπειές τους. Χωρίς δδεύτερη σκέψη πήγε επάνω από την 36χρονη σύζυγό του Μαρία Βλαϊκούδη και προτού καλά-καλά ξυπνήσει, άρχισε να τη στραγγαλίζει. Ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία δεν εντόπισε ίχνη πάλης και, από ό,τι φαίνεται, η άτυχη γυναίκα δεν πρόλαβε ούτε καν να αντιδράσει και να αμυνθεί.

Αφήνοντας τη γυναίκα του νεκρή στην κρεβατοκάμαρα, ο Μίλτος Κατσιακιόρης κατευθύνθηκε στο δωμάτιο των δύο ανήλικων παιδιών του, στο 15χρονο κοριτσάκι του και στο αγοράκι του, ηλικίας 8 ετών. Οπως και η μητέρα τους, έτσι και τα παιδιά κοιμόντουσαν την ώρα που ο πατέρας τους επιχείρησε να τα στραγγαλίσει!

Ο 38χρονος έπεσε επάνω στον γιο του και προσπάθησε να τον πνίξει. Το παιδί όμως ξύπνησε, αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του. Στη συνέχεια πήγε προς την κόρη του, που στο μεταξύ είχε ξυπνήσει από την αναστάτωση και άρχισε να φωνάζει τρομοκρατημένη. Της επιτέθηκε για να τη στραγγαλίσει, αλλά και εκείνη του ξέφυγε. Το τελευταίο μέρος της τραγωδίας παίχτηκε με την αυτοκτονία του 38χρονου. Με το καλώδιο του τηλεφώνου ο εργάτης κρεμάστηκε από την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, παίρνοντας για πάντα μαζί του σκέψεις, φόβους και κάθε λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φωτίσει την τραγωδία.


Συγκλονισμένοι οι γείτονες

«Περίπου στις 6.10 ξύπνησα από φωνές που άκουσα από τον κάτω όροφο. Κάποιος φώναζε δυνατά: “Σταματήστε”. Περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά έφυγα για τη δουλειά και πέρασα μπροστά από το σπίτι. Δεν φαινόταν να έχει συμβεί τίποτα από αυτά τα τραγικά που έγιναν τελικά», δήλωσε στην «Espresso» ο Μανόλης Κοσμίδης, που μένει πάνω από το σπίτι της οικογένειας.

«Το αγόρι έχει εκχυμώσεις και εκδορές στο πρόσωπο, το λαιμό και την τραχηλική χώρα. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έγινε απόπειρα στραγγαλισμού του», μας ανέφερε χθες ο Αγγελος Βαλασίδης, αναπληρωτής διοικητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται το αγόρι και η αδελφή του. Οι γιατροί του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου αρχικά διακομίστηκε η 15χρονη, διαπίστωσαν εκδορές και μώλωπες στο κεφάλι και το πρόσωπο, καθώς και μια μικρή αιμορραγία.

Οι παιδοψυχολόγοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου που παρακολουθούν τα δύο παιδιά ανέφεραν ότι αντίκρισαν δυο σοκαρισμένα αγγελούδια που μπορεί να μη συνειδητοποίησαν ακόμη τι πέρασαν, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν πολλά χρόνια και κατάλληλους χειρισμούς από ειδικούς για να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους με τις λιγότερες δυνατές «απώλειες».

Στο πλευρό των παιδιών βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της μητέρας τους, αλλά και οικογενειακοί φίλοι, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το φρικτό τέλος του άλλοτε αγαπημένου ζευγαριού.

Οι γείτονες του ζευγαριού, οι οποίοι έχουν καταγωγή από τη Λάρισα και είχαν έρθει στη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν πριν από περίπου οκτώ χρόνια, δεν είχαν διαπιστώσει προβλήματα, καβγάδες και κάτι που θα μπορούσε να «δικαιολογήσει» τα όσα έγιναν.

Ολα συνηγορούν στο ότι πίσω από την τραγωδία «κρύβεται» το δάνειο των 120.000 ευρώ που είχε πάρει η οικογένεια για την αγορά της μεζονέτας της οδού Μακρυγιάννη, στο Χορτιάτη, όπου έγιναν όλα. Ενα σπίτι που έγινε ταφόπλακα, όταν λόγω οικονομικών δυσκολιών άρχισε να δημιουργείται κατά πληροφορίες «άνοιγμα» 1.600 ευρώ, με την απειλή του πλειστηριασμού. Ο 38χρονος εργαζόταν στο εργοστάσιο με τις μεταλλικές κατασκευές, ενώ πρόσφατα η σύζυγός του είχε σταματήσει να απασχολείται στη γραμματεία ινστιτούτου αισθητικής.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γούναρη, στενό φίλο και γείτονα της οικογένειας: «Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους. Το πρωί άκουσα φωνές και κλάματα. Πήγα στο σπίτι, η μικρή μού άνοιξε την πόρτα και μόλις μπήκα αντίκρισα τη Μαρία νεκρή και τον Μίλτο κρεμασμένο. Είμαι συγκλονισμένος» τόνισε και πρόσθεσε: «Γνώριζα για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, αλλά δεν περίμενα ότι θα τον έφερναν σε αυτό το σημείο. Είμαι αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο με τα παιδιά του. Τα κοιτάζω και προσεύχομαι στον Θεό να τα βοηθήσει να ξεπεράσουν αυτό που έγινε. Εμειναν ορφανά, γιατί; Για μια χούφτα ευρώ!»

Πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

Μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση, την οποία η αστυνομία απέκρυψε -άγνωστο για ποιους λόγους- για περισσότερο από είκοσι ώρες, αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα. Ενας 53χρονος, πατέρας τριών παιδιών πνιγμένος στα χρέη μέχρι το λαιμό, πυροβόλησε την αδερφή του, μητέρα πέντε παιδιών, και μετά από δεκαεννέα ώρες, παρουσία διαπραγματευτών της αστυνομίας και δύναμης των ΕΚΑΜ, τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μέσα σε στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 8.00 το βράδυ της Τρίτης ο 53χρονος Γιώργος Αναστασιάδης, θολωμένος από το αλκοόλ που είχε καταναλώσει αλλά και από το θυμό του επειδή η αδερφή του δεν πλήρωνε τα καταναλωτικά δάνεια στα οποία είχε μπει εγγυητής, εφόρμησε σε λυόμενα σπίτια μέσα στο πρώην στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Πάντα κατά τις αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες της αστυνομίας, ο 53χρονος κρατώντας ένα ανατολικής προέλευσης όπλο Μακάροφ μικρού διαμετρήματος πυροβόλησε την έντρομη γυναίκα που προσπάθησε να διαφύγει. Η σφαίρα τη βρήκε στη σπονδυλική στήλη. Στη συνέχεια ο Αναστασιάδης αλλόφρων μπήκε σε παρακείμενο οικίσκο, εντός του στρατοπέδου, και με το όπλο απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή του λέγοντας ότι δεν θα άντεχε να μπει στη φυλακή. Αμέσως στο σημείο έφτασαν άντρες του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών. Από το σημείο αυτό αρχίζει ένα απίστευτο θρίλερ. Αλλες πηγές της αστυνομίας λένε ότι επιτόπου έφτασαν διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι επιχειρούσαν επί ώρες να τον αποτρέψουν από το απονενοημένο διάβημα και άλλες πηγές πληροφόρησης λένε ότι οι διαπραγματευτές και η ΓΑΔΑ, καθώς και η Ασφάλεια Αττικής ενημερώθηκαν χθες το πρωί. Ενα πραγματικό χάος που, όπως φαίνεται, οδήγησε την έκβαση της υπόθεσης σε τραγική κατάληξη.

Χθες το μεσημέρι στις 14.50 και ενώ οι διαπραγματευτές και οι ΕΚΑΜ είχαν ζώσει το στρατιωτικό χώρο, ο Αναστασιάδης έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και αυτοκτόνησε γράφοντας με αίμα μία ακόμα φοβερή ιστορία εγκλήματος με κίνητρο την οικονομική ανέχεια και εξαθλίωση που επικρατεί στον κοινωνικό ιστό της χώρας. Η άτυχη 57χρονη αδερφή του αυτόχειρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα