Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά δεν το δικαιούνται

Την ώρα που οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα ξεπερνούν τις 300.000 υπάρχουν συμπολίτες μας που αν και δεν το δικαιούνται στα χαρτιά το έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο Δημήτρης Βαρβιτσιώτης είναι σαράντα τριών χρόνων, άνεργος και πολύτεκνος. Τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα τον ανάγκασαν να επιστρέψει μαζί με την οικογένειά του στο πατρικό του στη Σπάρτη.

«Κάναμε αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μας απέρριψε, αν και εμπίπτω στα κριτήρια γιατί και η φορολογική μου δήλωση τα τελευταία τρία χρόνια είναι μηδενική» δηλώνει ο ίδιος στο STAR. Για ποιο λόγο; Όπως εξηγεί ο ίδιος, «μας απορρίψανε γιατί μας φιλοξενεί ο πατέρας μου».

Πριν από ένα χρόνο, ο κ. Βαρβιτσιώτης έχασε την κόρη του από σοβαρή ασθένεια. Η κρίση και οι κοστοβόρες θεραπείες οδήγησαν την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο.

«Τα τελευταία χρόνια έχω κλείσει την επιχείρηση που διατηρούσα με ανελκυστήρες στην Αθήνα. Αναγκαστήκαμε να ξοδέψουμε όλα τα χρήματα που είχαμε στη φροντίδα του παιδιού που χάσαμε από την επάρατη νόσο» εξομολογείται με πόνος ψυχής ο ίδιος.

Η οικογένεια πλέον συντηρείται μόνο από μία σύνταξη 600 ευρώ που μπαίνει στο σπίτι: «Αυτή τη στιγμή τα εισοδήματά μας είναι μηδενικά και μας συντηρεί ο πατέρας μου απ’ τα λιγοστά χρήματα που παίρνει , αν παίρναμε το μέρισμα θα ήταν μια βοήθεια για τις καθημερινές μας ανάγκες».

Όπως λέει, ο ίδιος, «κρέμεται» από μια ρύθμιση της τελευταίας στιγμής  ώστε να μπορέσει να πάρει τελικά το κοινωνικό μέρισμα…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα