Σκοτώθηκε με "μπαλοθιές" κατά ριπάς

Σοκάρουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον θάνατο του άτυχου ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ασής Γωνιάς Γιώργου Γυπαράκη, ο οποίος «έφυγε» από πυροβολισμούς φίλου του στο πασχαλινό τραπέζι, στα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Μανώλη Παπαδομανωλάκη, ο 25χρονος δέχτηκε τέσσερα χτυπήματα από σφαίρες.

Διαμπερή τραύματα

Η μία τον πέτυχε στον τράχηλο, η άλλη στο μέτωπο, η τρίτη τον βρήκε στο χέρι και η τέταρτη πέρασε ξυστά από την κορυφή του κεφαλιού του. Οι δύο πρώτες σφαίρες προκάλεσαν διαμπερή τραύματα και ήταν οι θανατηφόρες. Από τη νεκροψία - νεκροτομή προέκυψε ότι η απόσταση από το σημείο βολής ήταν μόλις 20 έως 50 εκατοστά!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το όπλο φέρεται -πιθανότατα από λάθος του κατόχου του- να βρισκόταν όχι στη θέση «βολή κατά βολή» ώστε μετά τον κάθε πυροβολισμό να χρειάζεται να οπλίζεται ξανά το πιστόλι, αλλά στη θέση «βολή κατά ριπάς», γεγονός που σημαίνει ότι με μία κίνηση το όπλο αρχίζει να πυροβολεί συνεχόμενα.
Αναφορικά με τον 23χρονο ο οποίος τραυματίστηκε στο μάτι, εξετάζεται το ενδεχόμενο να τραυματίστηκε από μία εκ των δύο σφαιρών που δημιούργησαν διαμπερή τραύματα στον Γυπαράκη. Ο νεαρός πρόκειται να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση στο μάτι.
Την ίδια στιγμή, ο 40χρονος φίλος του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή που έχει ήδη συλληφθεί αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος και θα απολογηθεί την Παρασκευή.
Η ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του πασχαλιάτικου γλεντιού. Ο πάντα χαμογελαστός Γιώργης, που από τα 14 του έμεινε ορφανός από πατέρα και φρόντιζε ο ίδιος τη μάνα και τα αδέρφια του παλεύοντας για να μην τους λείψει τίποτα, ήταν από το χωριό Ασή Γωνιά.

Με τη μητέρα του

Στα Μυριοκέφαλα είχε πάει με τη μητέρα του και φίλους τους για να γιορτάσουν μαζί με συγγενείς. Το απόγευμα κι ενώ το γλέντι συνεχιζόταν με αμείωτο ρυθμό, ένας 40χρονος φίλος του 25χρονου, ο οποίος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έβγαλε από την τσέπη του ένα πιστόλι και άρχισε να ρίχνει μπαλοθιές, οι οποίες τραυμάτισαν θανάσιμα το παλικάρι, ενώ ένας 23χρονος τραυματίστηκε στο πρόσωπο. Οι δύο νέοι μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο μέχρι τη διασταύρωση της Επισκοπής και από εκεί παρελήφθησαν από ασθενοφόρο για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Για τον άτυχο 25χρονο ήταν αργά και οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα