Νέο Μονακό φιλοδοξούν να κάνουν την Ιθάκη Αυστραλοί επενδυτές!

Σταρ του Χόλιγουντ, επώνυμοι της ελληνικής showbiz και προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς θα απολαμβάνουν σύντομα τις χλιδάτες διακοπές τους στο νησί του Οδυσσέα, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και παπαράτσι.

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο τουριστικό θέρετρο της Ελλάδας, το οποίο αναμένεται να μπει στη λίστα με τους top προορισμούς του κόσμου, σκοπεύει να κάνει την Ιθάκη όμιλος επενδυτών από τη χώρα των καγκουρό. Οι μακέτες του έργου που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εταιρίας κόβουν την ανάσα, αφού «μαρτυρούν» ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- άνετα σπίτια-βίλες, 1.020 ονειρεμένες σουίτες, ένα «αχανές» γήπεδο του γκολφ, μαρίνα με δυνατότητα υποδοχής 200 σκαφών, στην οποία προβλέπεται να μπορούν να δένουν ακόμη και κρουαζιερόπλοια, καθώς και ένα παραθαλάσσιο «χωριό».
Μόλις ολοκληρωθεί η μυθική επένδυση με το όνομα «ILIAD Resort», τη διαχείρισή του θα αναλάβει κάποια εταιρία που διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες. Ηδη, εταιρίες με παγκόσμια καταξίωση στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων έχουν καταθέσει προτάσεις προκειμένου να αναλάβουν το θέρετρο όταν εγκαινιαστεί, κάτι που ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη χρονικά. Η εταιρία αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Το "ILIAD Resort" βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση στο μυθικό νησί της Ιθάκης και όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Ελλάδας».

Οπως δήλωσε στην «Espresso» ο πρώην δήμαρχος του νησιού Γιάννης Κασσιανός, πρόκειται για μια επένδυση που θα δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα στο νησί: «Η υπόθεση αυτή συζητιέται εδώ και είκοσι χρόνια, δεν είναι καινούργια. Επειδή πρόκειται για μια τεράστια επένδυση, έπρεπε προηγουμένως να κανονιστούν κάποια θέματα διαδικαστικά. Τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια έχουν μπει στην τελική ευθεία και οι Αυστραλοί επενδυτές κανονίζουν κάποια ζητήματα με το ελληνικό κράτος προκειμένου σε λίγο καιρό να ξεκινήσουν οι εργασίες. Είμαστε υπέρ της επένδυσης, διότι από τα 3.000 άτομα που είναι ο πληθυσμός της Ιθάκης, θα εργαστούν πάνω σε αυτό το έργο τουλάχιστον 1.000. Τα εισοδήματα θα αυξηθούν κατακόρυφα και το νησί θα αποκτήσει νέα πνοή. Προβλέπει αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες και οι υπεύθυνοι έχουν φροντίσει όλα να είναι δεμένα με το περιβάλλον».

Πάντως, οι γνώμες των νησιωτών για το έργο διίστανται, αφού οι μισοί θεωρούν πως θα φέρει ανάπτυξη και εργασία στον τόπο τους, ενώ οι άλλοι πιστεύουν πως θα αλλοιώσει το ιδιαίτερο ύφος του. Οπως είπε ο κ. Κασσιανός, υπάρχουν και οι ενθουσιασμένοι, αλλά και οι πιο συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί, που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επένδυση: «Ορισμένοι από τους ντόπιους φοβούνται μήπως ο τόπος τους γίνει Μαϊάμι και χάσει την ηρεμία του και το παραδοσιακό του χρώμα. Η επένδυση θα καλύψει μια τεράστια έκταση η οποία μέχρι τώρα είναι παρθένα και η οποία δεν θα είναι καταστροφική. Αντίθετα, θεωρώ πως θα φέρει στο νησί μια άνευ προηγούμενου ανάπτυξη, κάτι που χρειαζόμαστε. Εξάλλου, ανάπτυξη χωρίς επένδυση δεν γίνεται».
Τα τελευταία χρόνια, το νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα ανήκει στις must επιλογές των celebrities, οι οποίοι περνούν εκεί τις διακοπές τους. Η διάσημη τραγουδίστρια Μαντόνα, η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η «μαύρη γαζέλα» Ναόμι Κάμπελ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι κάποιες από τις σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν από την Ιθάκη

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα