Αυτή είναι η άτυχη τουρίστρια που τραυματίστηκε στην Οία

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 51χρονης Αμερικανίδας Αμάντα Πρέσμικ, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από ρίψη βεγγαλικών το βράδυ της Ανάστασης στην Οία της Σαντορίνης.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC πραγματοποίησε εκτενές ρεπορτάζ για το περιστατικό και έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες της άτυχης γυναίκας.

Η 51χρονη κατάγεται από το Σάουθλεϊκ και τα τελευταία χρόνια έμενε με την σύζυγό της στη Ρουμανία.

''Είναι έθιμο στην Ελλάδα να γιορτάζεται η Ανάσταση με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, πολλά από τα οποία είναι αυτοσχέδια'' αναφέρει το NBC στο ρεπορτάζ του, που φιλοξενεί και δηλώσεις του συζύγου της Αμερικανίδας. «Δεν ξέραμε, νομίζαμε ότι θα είναι κανονικά πυροτεχνήματα. Τελικά ήταν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί», λέει ο Κρις Πρέσμικ.

''Γυρνώντας ώστε να απομακρυνθούμε, νιώσαμε μια τεράστια έκρηξη από πίσω μας, πολύ δυνατή και πολύ κοντά», λέει ο άντρας, περιγράφοντας τις στιγμές που έζησε λίγο μετά το Χριστός Ανέστη, έξω από εκκλησία της Οίας...

Όπως σας γράψαμε οι γιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την κατάσταση της υγείας της, η οποία έχει σημειώσει ελάχιστη βελτίωση.

H γυναίκα έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, διάτρηση, περιτονίτιδα και έχει σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα τραύματά της δεν προήλθαν από το ωστικό κύμα, αλλά από θραύσματα, καθώς βρέθηκαν μέσα της κομμάτια αλουμινίου, που περιείχε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που εξερράγη.

Ο χειρουργός που την επιβλέπει, κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα τραύματα της γυναίκας: «Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς». Δείτε το βίντεο από το cretapost.gr...

amerikanida3.jpg

Κομμάτια αλουμινίου στο σώμα της Αμερικανίδας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα