Ψάχνουν για συντάξεις - μαϊμού και στο facebook!

Ακόμα και μέσω … facebook τα ασφαλιστικά ταμεία αναζητούν τους επιτήδειους που εισπράττουν τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους.

«Συνήθεις ύποπτοι» είναι τα παιδιά, τα ανίψια αλλά και τα αδέλφια των συνταξιούχων, που συνεχίζουν να ροκανίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Μόνο στο ΙΚΑ σταμάτησε η καταβολή 9.330 συντάξεων -εξετάζεται αν πρόκειται για νεκρούς ασφαλισμένους- ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται πλέον και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι «πρωταθλητές» στην παράνομη είσπραξη συντάξεων είναι τα παιδιά των νεκρών ασφαλισμένων. Τη… δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα ανίψια, ενώ υπάρχουν και περιστατικά όπου αδέλφια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα βάζουν στην τσέπη τους τη σύνταξη.

Οι υπηρεσίες των Ταμείων αποδεικνύονται ιδιαίτερα εφευρετικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους συγγενείς νεκρών ασφαλισμένων, ψάχνοντας μέχρι και στα κοινωνικά δίκτυα τύπου facebook!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ασφαλισμένου που ενώ είχε πεθάνει διαπιστώθηκε ότι έπαιρνε σύνταξη. Μέσω του facebook βρέθηκε ο υιός του ο οποίος ζούσε στην Πολωνία και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων.

Ήδη αναζητούνται από το ΙΚΑ 4.276 συνταξιούχοι που δεν έχουν απογραφεί, ενώ εκτιμάται ότι όσοι έχουν πιαστεί στη φάκα κόστιζαν ετησίως 300 εκ. ευρώ…

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα