Βροχές και σήμερα M.Σάββατο - καλύτερος το Πάσχα ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού το Μ. Σάββατο. Η θερμοκρασία πάντως ανεβαίνει, και ο καιρός θα έιναι βελτιωμένος την Κυριακή του Πάσχα με ήλιο αλλά και συννεφιές κατά τόπους.

Στην Αττική αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες,θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου, ενώ θα έχουμε βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.

Την Κυριακή του Πάσχα, νεφώσεις με σποραδικές βροχές αναμένονται κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο.

Από το απόγευμα, ωστόσο, θα βελτιωθεί ο καιρός στις παραπάνω περιοχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, οι όποιοι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς τοπικά στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε μικρή άνοδο. Έτσι στην Αθήνα θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα  και στη Θεσσαλονίκη τους 19.

www.enet.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα