Πάτρα: Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές

Συναγερμός σήμανε χθες στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών, καθώς ακόμη μία αιματηρή συμπλοκή, με μοιραία κατάληξη, προστέθηκε στα τραγικά περιστατικά που τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζουν με καθημερινότητα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας... Ενας 24χρονος Αλβανός κρατούμενος έπεσε νεκρός στον προαύλιο χώρο των φυλακών από διαδοχικές μαχαιριές που δέχτηκε από ένα 32χρονο ομοεθνή συγκρατούμενό του!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός βρισκόταν σε κοινόχρηστο χώρο, όταν ο 32χρονος δράστης -για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- τον πλησίασε και με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι τού κατάφερε τουλάχιστον πέντε χτυπήματα στην πλάτη και την καρδιά, με αποτέλεσμα το θύμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Στο σωφρονιστικό ίδρυμα κατέφθασε η γιατρός των φυλακών, η οποία διαπίστωσε πως το θύμα δεν είχε σφυγμό, ενώ στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε με ασθενοφόρο οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατο του.

Ο 24χρονος εξέτινε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ληστεία, ενώ στον δράστη είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η νέα δολοφονική επίθεση προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικές Αρχές. Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρίνος Σκανδάμης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα.

Τρεις εβδομάδες μετά τη στυγερή δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη από τον βαρυποινίτη Ηλία Καρέλι στις φυλακές Μαλανδρίνου, δυόμισι εβδομάδες μετά τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του ίδιου του Καρέλι στη Νιγρίτα και δέκα ημέρες μετά τη δολοφονική απόπειρα Ρουμάνου κρατουμένου εις βάρος σωφρονιστικού υπαλλήλου στα Τρίκαλα, το χθεσινό αιματηρό επεισόδιο γεννά νέα ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα