Άνοιξε η εφαρμογή για το Κοινωνικό Μέρισμα: Τι πρέπει να κάνετε

Άνοιξε το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα στον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες αιτήσεις !

Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να επιλέξει "υπηρεσίες" προς πολίτες και να συμπληρώσει στοιχεία όπως το εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ.

Το εφάπαξ επίδομα θα καταβληθεί έως τις 10 Μαΐου σε όσους υποβάλουν αίτηση μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αίτησης θα λήξει στις 30 Ιουνίου.

Όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, 600.000 οικογένειες ή 1 εκ. πολίτες θα λάβουν περίπου 450 εκ. ευρώ με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Νωρίτερα, αντιδράσεις είχε προκαλέσει το ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα.

Απάντηση μέσω facebook έδωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Επειδή πολλά ακούω και διαβάζω για το κοινωνικό μέρισμα και βλέπω σε πολλές περιπτώσεις να γκρινιάζουν οι άνθρωποι χωρίς καν να το έχουν καταλάβει θα ήθελα, χωρίς να το κρίνω, να εξηγήσω την λογική του. Μετά κράξτε το, αλλά τουλάχιστον κάντε το αφού το καταλάβατε» twittαρε ο κ.Θεοχάρης,.

O Χάρης Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως το επίδομα καταβάλλεται ανά νοικοκυριό. Δηλαδή δεν μπορούν να το λάβουν 2 μέλη μιας οικογένειας.

Το εισοδηματικό όριο είναι 6.000 ευρώ για τον άγαμο, 8.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, 9.000 ευρώ για τα ζευγάρια με ένα παιδί, 10.000 ευρώ για δυο παιδιά και 11.000 για τρία παιδιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα