Το τελευταίο αντίο στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο

Υπό βροχή κλήρος και λαός στα Γιάννενα απηύθυναν το ύστατο χαίρε στο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο. Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της συζύγου του, των τοπικών αρχών και εκατοντάδων πιστών.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εμφανώς συγκινημένος κατέθεσε στεφάνι επί της σορού του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην εξόδιο ακολουθία εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Κοπάνων δίπλα από το μνήμα του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Δημητρίου, του τελευταίου που κηδεύτηκε στην πόλη, το 1958 (ο μακαριστός Σεραφείμ που ακολούθησε εκοιμήθη ως Αθηνών).

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες των τελευταίων δεκαετιών. Διαδέχθηκε τον Σεραφείμ στη Μητρόπολη, όταν αυτός εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας, αλλά και μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα