Βροχές σε όλη την Ελλάδα. Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Mε έκτακτο δελτίου καιρού η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη έως και τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι βροχές και οι καταιγίδες κυριαρχούν στο ημερήσιο δελτίο καιρού, ενώ ενδεικτικό είναι ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει στην Φλώρινα, Κοζάνη και την Καστοριά, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα και μετά, ενώ ισχυρές καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται και από χαλάζι θα εκδηλωθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να χαλάει και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ μετά το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Στερεά.

Στην Φλώρινα χιόνιζε από το πρωί της Μ. Τρίτης καθώς και σε άλλες περιοχές του νομού. Ωστόσο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τον Απρίλιο φαινόμενο χιονόπτωσης στη Δυτική Μακεδονία.

Το θερμόμετρο στην πόλη δείχνει περίπου 1 βαθμό Κελσίου, στην Καστοριά 5 βαθμούς και στην Κοζάνη 2 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, βροχοπτώσεις εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν, ενώ δεν αποκλείονται και καταιγίδες.

Από τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης χιόνια και ισχυρές βροχές πέφτουν στο νομό Ιωαννίνων. Η καταιγίδα που σημειώθηκε στις 8 το πρωί, δημιούργησε προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς έπεσαν κεραυνοί σε υποσταθμούς, με αποτέλεσμα δημόσιες υπηρεσίες καθώς και η μισή πόλη των Ιωαννίνων, να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κεραυνοί έπεσαν και στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο Μητσικέλι και τους έθεσαν εκτός λειτουργίας.

Στα ορεινά χωριά του νομού και σε υψόμετρο πάνω από 1.100 μέτρα, χιονίζει από τα ξημερώματα και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Έντονη χιονόπτωση υπήρχε και στην Πτολεμαΐδα από το πρωί. Παρόλα αυτά δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Άσπρη ημέρα είδαν και οι κάτοικοι του Νομού Κοζάνης, καθώς υπάρχει πυκνή χιονόπτωση από το πρωί της Μ. Τετάρτης σε διάφορες περιοχές.

Ανακοίνωση της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ»


Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ αναφέρει ότι: «σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, από το πρωί της Μ. Τετάρτης 16.04.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και Θράκη και θα συνεχιστούν τη Μ. Πέμπτη 17.04.2014.

» Αναμένονται και χιονοπτώσεις, σε υψόμετρα πάνω από 1100μ. Εξασθένηση της κακοκαιρίας προβλέπεται από τη Μ. Παρασκευή 18.04.2014. Παρακαλούνται οι οδηγοί, λόγω και των εορτών του Πάσχα που αναμένονται υψηλοί κυκλοφοριακοί φόρτοι, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την κίνησή τους στο οδικό δίκτυο και να μειώνουν κατάλληλα και όπου απαιτείται από τις καιρικές συνθήκες την ταχύτητα των οχημάτων τους. Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077».

Mε κακοκαιρία η έξοδος των εκδρομέων

Βροχές, καταιγίδες, αλλά και ισχυροί άνεμοι θα συνοδέψουν στο ταξίδι τους όσους αποφάσισαν να μετακινηθούν κατά τις επόμενες ημέρες, καθώς ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση από σήμερα, ενώ επιπρόσθετη ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με τρένο, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα.

Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, και για αυτό τον λόγο η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα. Ωστόσο, η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα έντονη γι’ αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

Η Τροχαία, αναμένει από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης να παρατηρηθεί κίνηση στα διόδια, ενώ δυσκολίες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσουν και όσοι θα ταξιδέψουν με πλοίο ή αεροπλάνο, λόγω του καιρού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα