Η εκδοχή του προκλητικού Ρουπακιά

Διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Ρουπακιάς, στην 11ωρη συμπληρωματική απολογία του στις εφέτες-ανακρίτριες, καθώς ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος βρέθηκε εν αμύνη, ενώ την προηγούμενη φορά είχε προσπαθήσει να αποδώσει τα πάντα στον «φόβο, την ταραχή του και την κακιά στιγμή».

Απολογούμενος προχτές ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες:

«Μου τηλεφώνησε στις 11.30 ο απόστρατος και μου είπε ''έλα στην τοπική''».

Ανακρίτρια: Γιατί πήγατε;

Ρουπακιάς: Νόμιζα ότι είχαν βάλει βόμβα όπως στα γραφεία του Πειραιά την προηγούμενη βδομάδα ή πως ήταν μαζεμένοι αναρχικοί».

Kαι συνέχισε:

«Πήγα και εκεί μας είπαν πως έχει εγκλωβιστεί ένας δικός μας στο Κερατσίνι και ''πάμε να τον απεμπλέξουμε''. Μόλις φτάσαμε έξω από την καφετέρια "Κοράλλι" είδαμε τους αναρχικούς και μαζί τους ήταν και ο Φύσσας. Πήγαινα σιγά σιγά με το αυτοκίνητο, δεν μπορούσα να σταματήσω και εκεί ο Φύσσας μου φώναξε ''τι κάνεις εδώ ρε, φύγε''. Προχώρησα παρακάτω και έκανα τον γύρο του τετραγώνου. Εκεί με ξαναείδε ο Φύσσας με άλλα 4 άτομα και μου είπε "πάλι εσύ, έλα εδώ να σε κανονίσω". Έρχονται προς το μέρος μου και να με βρίζει ο Φύσσας. Με το που τους βλέπω αρπάζω τον πτυσσόμενο σουγιά για εκφοβισμό μόνο. Ανοίγω την πόρτα, κάνω ένα-δυο βήματα. Ο Φύσσας έπεσε πάνω μου και μου έριξε 4-5 μπουνιές και πάνω στην αυτοάμυνα τον χτύπησα».

Ανακρίτρια: Αφού είστε μόνος στο αυτοκίνητο και βλέπετε 4-5 να έρχονται, γιατί δεν φεύγετε;

Ρουπακιάς: Είχα θολώσει. Θύμωσα γιατί μου έβρισε το σπίτι. Όπως είχα παρκάρει, η πλευρά της πόρτας μου ήταν προς τον Φύσσα. Ο,τι κι αν έκανα, θα με προλάβαινε.

Σε άλλο σημείο ο Γιώργος Ρουπακιάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι μεταξύ των ατόμων με τις μηχανές στο σημείο ήταν και ο Γιώργος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας.

Στο μεταξύ απολογήθηκε συμπληρωματικά χτες ο Γιάννης Καζαντζόγλου, που φέρεται ως συνεπιβάτης του Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προφυλακισμένος για συνέργεια στη δολοφονία του Π. Φύσσα, Γ. Καζαντζόγλου σχεδόν αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών για το μοιραίο βράδυ, ισχυριζόμενος ότι δεν ήταν στην περιοχή. Αυτό υποστήριξε και ο Ρουπακιάς, ο οποίος φέρεται να είπε:

«Ο Καζαντζόγλου δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας. Τον συνάντησα λίγη ώρα πριν για να του δώσω φέιγ βολάν. Εκεί τον πήραν τηλέφωνο και αφηρημένος ενώ μιλούσαμε άφησε το κινητό του κάπου στο αυτοκίνητο. Έφυγε τελείως από το σημείο, όταν είδα το κινητό το μάζεψα στο ντουλαπάκι για να του το δώσω την επομένη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα