Τραγικά λάθη ιατροδικαστή - Πυροσβεστικής για το φόνο 30χρονης

Πέρα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης για τον θάνατο της 30χρονης Χριστίνας Καλαϊτζίδου από την Ελλάδα, φαίνεται πως και η έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τα αιτία της φωτιάς στην οικία που διέμενε το άτυχο θύμα ήταν λανθασμένη.

Το προκαταρκτικόμ, αλλά και το τελικό πόρισμα της Πυροσβεστικής έκαναν λόγο για πυρκαγιά που προκλήθηκε λόγω μη καλά σβησμένου αποτσίγαρου στην οικία της Χριστίνας τον Μάρτιο του 2012.

Η αναφορά της Πυροσβεστικής σε συνδυασμό με τη ιατροδικαστική γνωμάτευση της κας. Αντώνιου ότι επρόκειτο περί αιφνιδίου θανάτου, κάτι που απέκλειε την εγκληματική ενέργεια, έθεσαν τις ανακριτικές Αρχές προ τετελεσμένου, υιοθετώντας το σενάριο του ατυχήματος.

Ωστόσο, τα οικεία πρόσωπα της άτυχης Χριστίνας εξ' αρχής γνώριζαν το κάτι παραπάνω για την υπόθεση και ουδέποτε πείστηκαν για την ορθότητα του πορίσματος της ιατροδικαστού και της εκδοχής του ατυχήματος.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε κατόπιν της επανεξέτασης της σορού του θύματος, με την νέα ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη να κάνει λόγο για στραγγαλισμό και όχι πρόκληση θανάτου από εισπνοή καπνού, συνεπεία της φωτιάς.

Οι αμφιβολίες της οικογενείας της επαληθεύτηκαν αφού εν διαστάσει συζυγός της συνελήφθη όπου και ανακρινόμενος ομολόγησε το έγκλημά του. Μάλιστα, είχε θέσει ο ίδιος την φωτιά, ώστε να φανεί ότι επρόκειτο περί ατυχήματος κάτι το οποίο και επέτυχε, μέχρι και σήμερα.

Οι εξελίξεις στην συνέχεια ήταν καταιγιστικές με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ασυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη να ζητά σημείωμα από τους ανακριτές της υπόθεσης, ενώ αναμένεται να απευθυνθεί γραπτώς στον αναπληρωτή διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να ζητηθούν εξηγήσεις από τα αρμόδια μέλη της Υπηρεσίας τα οποία συνέταξαν το πόρισμα μετά την εξέταση της σκηνής.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της 30χρονης κρατείται με δικαστικό διάταγμα, ενώ τραγικές φιγούρες τα τρια παιδιά του θύματος που έχουν τεθεί υπό την κηδεμονία των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Σοβαρά τα ερωτηματικά λοιπόν που προκύπτουν για τις διαδικασίες και τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενήργησαν εν προκειμένω και κυρίως θα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος η κατάρτιση της εν λόγω ιατροδικαστού.

Πηγή: newsit.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα