Έστειλαν το μήνυμα κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος

Χιλιάδες πολίτες ανά την Ελλάδα έσβησαν τα φώτα των σπιτιών τους το βράδυ του Σαββάτου συμμετέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής. Στη φετινή «Ωρα της Γης», που διοργανώθηκε (όπως κάθε χρόνο) από την οργάνωση WWF, έλαβαν μέρος περισσότερες από 157 χώρες και περιοχές απ' όλο τον κόσμο στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά της καταστροφής του περιβάλλοντος.

Στη χώρα μας μέρος στη συμβολική αυτή δράση πήραν δεκάδες δήμοι και άλλοι φορείς, όπως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Για παράδειγμα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου ο δήμος Αθηναίων προχώρησε σε συσκότιση του λόφου του Λυκαβηττού. Για το ίδιο χρονικό διάστημα ο διεθνής αερολιμένας έσβησε τα φώτα και διέκοψε τη λειτουργία τους ενός από τους δύο διαδρόμους του, ενώ παράλληλα μείωσε τον φωτισμό στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Το ελληνικό τμήμα της WWF συνέδεσε τη φετινή «Ωρα της Γης» με την εκστρατεία της κατά της δημιουργίας νέας λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαΐδα. «Ηταν για εμάς πρόσκληση προς τον κόσμο να σβήσει τα φώτα, όχι μόνο για να δείξει ότι θέλει καθαρή ενέργεια, αλλά και για να δώσει το “παρών” στο θέμα της Πτολεμαΐδας» δήλωσε στην «Espresso» ο γενικός διευθυντής της WWF Ελλάδας Δημήτρης Καραβέλλας και πρόσθεσε ότι περισσότεροι από 12.000 πολίτες έχουν προσυπογράψει έως τώρα το αίτημα της οργάνωσης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα