Τσελέντης: Καθησυχαστικός για την Κεφαλονιά, ανησυχεί για την Αμφίκλεια

Καμπανάκι προειδοποίησης για την περιοχή της Αμφίκλειας όπου την Πέμπτη σημειώθηκε σεισμός της τάξεως των 4,3 Ρίχτερ, έκρουσε ο Άκης Τσελέντης.

Ο σεισμολόγος της ομάδας ΒΑΝ, ξεκαθάρισε πρώτα απ΄όλα, πως «δεν υπάρχει καμία σχέση με τις σεισμικές δονήσεις που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή Αμφίκλειας, Ηλείας και Κεφαλονιάς».

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει μεγαλύτερος σεισμός στην Κεφαλονιά:

«Στην Κεφαλονιά επειδή ακούστηκαν πάρα πολλά και υπήρξε πάρα πολλή Ράδιο Αρβύλα, ανέβηκα στα βουνά και στα λαγκάδια του νησιού, όπου έβαλα δέκα σταθμούς. Κατέληξα στο συμπέρασμα πως μεγαλύτερος σεισμός αποκλείεται να γίνει, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουμε έναν ισχυρό μετασεισμό της τάξεως των 5,2 το πολύ 5,3 Ρίχτερ».

Ωστόσο, έκρουσε καμπανάκι προειδοποίησης για την Αμφίκλεια, λέγοντας:

«Στην Αμφίκλεια υπήρξαν τον Ιούνιο του 2013 κάποιες προσεισμικές παρατηρήσεις. Το ίδιο και τον Αύγουστο, ενώ τον Σεπτέμβριο είχαμε το 5,2. Πριν τρεις μέρες είχαμε το 4,7 και την Πέμπτη, το 4,3. Αυτό δεν σημαίνει ότι προαναγγέλλουμε κάποια μεγάλη καταστροφή ή αναμένουμε έναν πολύ τεράστιο σεισμό, αλλά πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας. Να μην έχουμε τον κόσμο να κοιμάται. Θέλω να εξασφαλίσω ότι η Πολιτεία έχει κοιτάξει τα σχολεία και δεν είμαι σίγουρος γι΄αυτό! Τα σχολεία της Αμφίκλειας, δεν έχουν την αντοχή που έχουν τα σχολεία του Αργοστολίου και του Ληξουρίου», τονίζοντας πως «δεν κρούουμε καμπανάκι κινδύνου, αλλά προειδοποίησης και λήψης απαραίτητων μέτρων!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα