Συγκλονίζουν οι γονείς του μετανάστη που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα

Στις 8 ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη των Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου, οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του πακιστανού Λούκμαν Σχεζάντ στις 17.1.2013 στα Κάτω Πετράλωνα. Οι δυο κατηγορούμενοι επίσης έχουν κληθεί να απολογηθούν την Παρασκευή για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στις ανακρίτριας Ιωαννα Κλαπα και Μαρια Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η δικη των δυο ξεκίνησε σήμερα Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστηρίο με καταθέσεις μαρτύρων. Ο Σπυρίδων Δακας, κάτοικος της περιοχής είπε ότι εκείνο το βράδυ ξύπνησε από το βογγητό κάποιου και βγήκε στο μπαλκόνι προκειμένου να δει τί συμβαίνει.

Εκεί είδε τρια ατομα, εκ τω οποίων ο ένας απομακρυνόταν περπατώντας και μετα κρύφτηκε κάτω απο ένα φορτηγό. Ο μάρτυρας παρά το γεγονός ότι περιέγραψε τους δράστες δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Οι άλλοι δύο μάρτυρες, αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τη σύλληψη των δύο ανδρών, κατέθεσαν ότι κατα τον έλεγχο που έκαναν στους δυο δράστες εντόπισαν δύο πεταλούδες στιλέτα εκ των οποίων το ένα ήταν σίγουρα ματωμένο. Mάλιστα, ο συνοδηγός Λιακόπουλος, είχε κρύψει το στιλέτο στο παπούτσι του, ενώ κάτω από τη σέλα βρέθηκε και η πινακίδα της μηχανής.

Εξω από τα δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστικη συγκέντρωση, όπου βρίσκονταν οι γονείς του θύματος. Ο πατέρας του 27χρονου Πακιστανού ζήτησε την τιμωρία των δραστών, ενώ η μητέρα του τραγική φιγούρα κατέρευσε προτού προλάβει να μιλήσει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα