Μέσα σε δύο αράδες μικρής αγγελίας ... γραμμένη η απόγνωση

«Παρακαλώ ζητώ να μου χαρίσουνε ένα αερόθερμο. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Είμαι άνεργος με δύο παιδιά και δεν έχω θέρμανση». Μέσα σε δύο αράδες η απόγνωση. Μία αγγελία που αναγκάστηκε να δημοσιεύσει σε αθηναϊκή εφημερίδα ο 42χρονος Γιώργος Πιτσουλάκης, άνεργος εδώ και έναν χρόνο, προκειμένου να απευθύνει έκκληση να του δωρίσουν μια συσκευή θέρμανσης. Άλλωστε αυτός είναι ο πρώτος χειμώνας που περνά χωρίς καλοριφέρ: «Δεν το κάνω για εμένα. Αλλά δεν μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου να ξεπαγιάζουν».

Πρόκειται για μία από τις πολλές «αγγελίες φτώχειας» που κυκλοφορούν στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της ανέχειας, φτάνουν στο σημείο να ζητήσουν μέσω αγγελίας σόμπες, ξύλα για το τζάκι, μέχρι και σπίτι για να κατοικήσουν προσωρινά, αναλαμβάνοντας την πληρωμή της ΔΕΗ και των κοινοχρήστων. Όπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο κ. Πιτσουλάκης, τις καλές εποχές που έβγαζε ως επαγγελματίας οδηγός νταλίκας 1.500 ευρώ τον μήνα, έβαζε αγγελίες με τις οποίες χάριζε οικιακές συσκευές που του περίσσευαν. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή του.

Η εταιρία που τον απασχολούσε επί 15 χρόνια έκλεισε, η γυναίκα του εργάζεται περιστασιακά και έπρεπε πάση θυσία να βρει τρόπο να ζεστάνει το σπίτι του στο Περιστέρι, όπου ζει με τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Ξεφυλλίζοντας σελίδες με Αγγλίας και διαβάζοντας ανάλογες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο το στομάχι σου δένεται κόμπος. Μια μητέρα ζητά σπίτι για τα παιδιά της: «Ελληνίδα, μητέρα δύο μεγάλων παιδιών, μετά από οικονομική ζημιά, ζητεί ευγενικά να της παρέχουν σπίτι να κατοικήσουν». Άλλη παρόμοια αγγελία γράφει: «Πέραμα, Καμίνια, Νίκαια, Κερατσίνι, Σαλαμίνα και γύρω περιοχές, οικία ζητείται από οικογένεια τριμελή με παιδί ΑμεΑ να της παραχωρηθεί. Χαράτσι, ΔΕΗ, νερό αναλαμβάνεται από την οικογένεια». Οι οικογένειες που αντί να ψάχνουν σπίτι να νοικιάσουν αναζητούν οικία που έχει μείνει για χρόνια ανοίκιαστη με σκοπό να αναλάβουν τα πάγια έξοδά της και να ζήσουν σ’ αυτή έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μαζί με τους ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτή τη λύση, αυξάνονται και οι ιδιοκτήτες σπιτιών που παραχωρούν τα διαμερίσματά τους, καθώς βλέπουν ότι αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του ακινήτου.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα