Δύο αγελάδες εκτροχίασαν τρένο με 120 επιβάτες

Από θαύμα αποφεύχθηκε μεγάλο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Φθιώτιδα, όταν αδέσποτες αγελάδες βρέθηκαν μπροστά σε αμαξοστοιχία με 120 επιβάτες!

Ολα έγιναν χθες στις 10.45 το πρωί, όταν το τρένο Intercity με αριθμό 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε κοντά στον σταθμό του Ασωπού στη Φθιώτιδα, μεταξύ Λειανοκλαδίου και Τιθορέας. Αιτία του ατυχήματος ήταν δύο αγελάδες, οι οποίες είχαν σταθεί στις ράγες, με αποτέλεσμα, έπειτα από μια στροφή ο μηχανοδηγός να αντικρίσει έκπληκτος μπροστά του τα μεγάλα θηλαστικά.

Αμέσως πάτησε φρένο, όμως στάθηκε αδύνατο να ακινητοποιήσει τον συρμό, με συνέπεια να χτυπήσει τη μία αγελάδα εκτοξεύοντάς την αρκετά μέτρα μακριά και να παρασύρει την άλλη κάτω από τη μηχανή, η οποία μέσα σε δευτερόλεπτα βγήκε από τις ράγες στη μία πλευρά του δρόμου (ευτυχώς όχι από τον μεγάλο γκρεμό), ενώ εκτροχιάστηκε και το πρώτο από τα βαγόνια. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, ωστόσο μία γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά.

Στον τόπο του εκτροχιασμού έσπευσαν συνεργεία του ΟΣΕ, της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων στη γραμμή Αθηνών - Θεσσαλονίκης, που διακόπηκαν προσωρινά μετά το ατύχημα και αναμένεται να αποκατασταθούν σήμερα.

Εως τότε, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αντίστροφα θα γίνεται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία για το τμήμα μεταξύ Τιθορέας - Λειανοκλαδίου. Στο σημείο, επίσης, εκτός από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, έσπευσε ένα άλλο τρένο για να παραλάβει τους επιβάτες και να τους μεταφέρει στον σταθμό του Λειανοκλαδίου και από εκεί με λεωφορεία στον τελικό προορισμό τους.

Εντρομοι οι επιβάτες, όταν έφτασαν στον σταθμό του Λειανοκλαδίου δήλωσαν ανακουφισμένοι που η περιπέτειά τους είχε αίσιο τέλος, ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι σώθηκαν από θαύμα. Οπως είπαν, σε ελάχιστα μέτρα απόσταση από το σημείο του ατυχήματος βρίσκεται η γέφυρα, κάτι που σημαίνει ότι θα έκαναν «βουτιά» σε γκρεμό βάθους τουλάχιστον 200 μέτρων!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα