Συνελήφθη ο Δημήτρης Βαρβαρέσος

Στην Αθήνα φέρεται να συνελήφθη ο νεαρός Δημήτρης Βαρβαρέσος, ως ύποπτος για σωρεία ληστειών. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ.

Ο Δημήτρης Βαρβαρέσος αναζητούνταν εδώ και καιρό από την αστυνομία για 15 τουλάχιστον ληστείες σε τράπεζες αλλά και για συμμετοχή σε κυκλώματα της νύχτας με «πλούσια» δράση στην Πάτρα.

Ο συλληφθείς είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής τον Απρίλιο του 2013 έξω από καφετέρια στην οδό Ανθείας 181, στην περιοχή Ζαρουχλέικα στην Πάτρα.

Τότε, νεκρός από τα πυρά ενόπλων είχε πέσει ο Πάνος Τσίρκας. Όπως είχε αναφέρει η zougla.gr σε εκτενές ρεπορτάζ της και οι εκπομπές «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μελών κυκλωμάτων της νύχτας.

Το χρονικό

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η βεντέτα μεταξύ των αδερφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα κρατούσε καιρό τώρα.

Ξημερώματα Τετάρτης 16 Απριλίου, έξω από το νυχτερινό κέντρο «Μπιζού» επί της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα, πέφτει νεκρός από τα πυρά εκτελεστών ο αθλητής του χάντμπολ Βασίλης Σινούρης, ενώ ο Κωνσταντίνος Φράγκος τραυματίζεται σοβαρά και αργότερα καταλήγει.

Τέσσερις ημέρες μετά και μάλιστα μέρα μεσημέρι, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Κ. Φράγκου, μπράβοι στήνουν καρτέρι στην οδό Ανθείας και γαζώνουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο Πάνος Τσίρκας και ο Διονύσης Βαρβαρέσος. Ο πρώτος πεθαίνει ακαριαία και ο δεύτερος τραυματίζεται σοβαρά.

Ο Τσίρκας και ο Βαρβαρέσος θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία έξω από το νυχτερινό κέντρο της Πάτρας. Τα μέλη της αντίπαλης ομάδας, λοιπόν, πήραν εκδίκηση ανοίγοντας πυρ εναντίον τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μάλιστα, πίσω από την εκτέλεση του Τσίρκα πιθανόν να βρίσκεται ο αδελφός του Κ. Φράγκου, ο Αλέξης.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο αδελφός του δολοφονηθέντα μπράβου Πάνου Τσίρκα είναι ο διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πατρών, ο Παντελής Τσίρκας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε υπηρετήσει ως προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας Πάτρας.

Μετά το περιστατικό ο Παντελής Τσίρκας έλαβε άδεια από την υπηρεσία του, μην επιθυμώντας προφανώς να εμπλακεί στις έρευνες για τον δολοφόνο του αδερφού του, ενώ την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι δρομολογήθηκε η μετακίνησή του σε άλλη μονάδα.

Προηγουμένως και από την εκπομπή «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχε τεθεί θέμα εντοπιότητας για τον διοικητή. Επί χρόνια, τα δύο αδέλφια συνυπήρχαν στην ίδια πόλη, ο ένας ως σεσημασμένος κακοποιός και ο άλλος ως ανερχόμενος αξιωματικός της αστυνομίας.


Δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι τώρα από τις αστυνομικές αρχές πως έπεσε στα χέρια τους ο Πατρινός καταζητούμενος Δημήτρης Βαρβαρέσος, με σωρεία υποθέσων εις βάρος του για περισσότερες από 15 ληστείες σε τράπεζες, αλλά και εμπλοκής του ονόματος του, στην υπόθεση της της διπλής δολοφονίας της στην οδό Σαχτούρη όπου έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων οι Κώστας Φράγκος και Βασίλης Σινούρης.

Η δικογραφία της διπλής δολοφονίας στη Σαχτούρη βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν ασκηθεί διώξεις.

Μςζί με τον Θέμη Δήμου, που συνελήφθη πρόσφατα σε μπλόκο σε καφετέρια του Χαλανδρίου Αττικής από όπου είχε ξεφύγει ο Βαρβαρέσος, ήταν ένα σκληρό δίδυμο στον χώρο της εγκληματικότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα