Η εταιρεία Προστασίας Σπαστικών γιόρτασε τα 40 της χρόνια

Πριν από 40 χρόνια μια ομάδα γονέων, χάραξε μια σταθερή πορεία στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση αλλά και στην αναγνώριση των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων τους.

Η εταιρεία Προστασίας Σπαστικών γιόρτασε τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή», σε μια συγκινητική εκδήλωση, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη και παραδίδουν μαθήματα ζωής.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Δάφνη Οικονόμου δήλωσε: «Η παρουσία τόσων φίλων αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας τεσσάρων δεκαετιών και αποδεικνύει ότι τόσο η ελληνική κοινωνία, όσο και η πολιτεία αναγνωρίζουν το έργο της Προστασίας Σπαστικών. Είναι μεγάλη μας τιμή η παρουσία του προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της αγαπητής μας φίλης, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο».

Μέλη, υποστηρικτές και φίλοι της εταιρείας προστασίας σπαστικών, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ενώ με βραβεία αλληλεγγύης τιμήθηκαν όσοι έχουν στηρίξει το έργο της.

Μεταξύ αυτών, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία συγκινημένη παρέλαβε το βραβείο από τα χέρια του μικρού Παναγιώτη… ενός μικρού ήρωα που με χαμόγελο και αισιοδοξία  διεκδικεί και κερδίζει καθημερινά όσα του ανήκουν στη ζωή.

Το πρόγραμμα του Εορτασμού συμπεριλάμβανε ύμνους και τραγούδια από την χορωδία της Πόρτας Ανοιχτής, μια συγκινητική παρέλαση όλων των τμημάτων και μια θεατρική παράσταση με θέμα «Ένας θαυμαστός καινούργιος κόσμος».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα